Український комплекс РК-360МЦ "Нептун" знищив ракетний крейсер «Москва» > Gercek Tesisat

Український комплекс РК-360МЦ "Нептун" знищив ракетний крейсер «Москва»

По-перше, було підбито флагмана флоту росіі, який мав доволі символічну назву – Москва. І це – найбільша військово-морська ціль, яку було знищено у XXI столітті!

Український комплекс РК-360МЦ "Нептун" знищив ракетний крейсер «Москва» - Нептун

По-друге, його було уражено комплексом українського виробництва, який було розроблено з нуля київським КБ «Луч». Тільки одна така ціль вже окупила розробку «Нептуна».

ВМС Украины получили первый комплекс береговой охраны “Нептун”

По-третє, втрата «Москви» – це приблизно те ж саме, що потоплений крейсер «Варяг» під час російсько-японської війни, яку росія програла.

Український комплекс РК-360МЦ "Нептун" знищив ракетний крейсер «Москва» - Нептун

І в-четверте. Пояснити таку велику і символічну втрату російським пропагандистам буде складно суспільству, якому усі 8 років розказували, що Україна не здатна боротися на морі. А виявляється, що може, ще й топить флагманський корабель Черноморського флоту. Тільки уявіть який моральний стан тепер матимуть російські моряки, які думали, що вони панують у Чорному морі, а виявляється, що Україна може відправити їх кормити риб, навіть на суперзахищеному флагмані.

І в-п‘яте, саме крейсер «Москву» було послано у відомому напрямку гарнізоном острова Зміїний. І російський корабель все-таки пішов за цим курсом!

Це дуже і дуже важлива перемога України на морі, не остаточна, звісно, але така, яка може змінити хід війни. Україна виборює право бути морською державою, і Чорне море – це зона нашої слави, а не російської.

Слава Україні! Слава українським зброярам і військово-морським силам. Україна переможе! І слава КБ “ЛУЧ”!

Пусковая установка РК “Нептун” на шасси Tatra проходит серию зимних испытаний

Минобороны выделило средства на создание второго дивизиона РК-360МЦ “Нептун”

admin

Наверх