Український комплекс берегової охорони вразив російський фрегат "Адмірал Макаров" > Gercek Tesisat

Український комплекс берегової охорони вразив російський фрегат "Адмірал Макаров"

Поки офіційних підтверджень про факт враження ракетами російського корабля не надходило, тому ще почекаємо. Але і так вже зрозуміло, що наявність комплексу берегової охорони “Нептун” на озброєнні у ВМС України сильно дратує ворогів. Раніше саме “Нептун” вразив флагмана російського флоту ракетний крейсер “Москва”, в наслідок чого він затонув. На його борту могли бути і ядерні боєголовки.

Російська пропаганда усіляко намагалася замовчувати факт знищення крейсера “Москва”, а коли приховувати цей факт стало не можливо – стала спростовувати ураження його українською зброєю. Сам факт того, що Україна потопила такий могутній корабель, та ще й зброєю власного виробництва, а не західної, російські пропагандисти не могли допустити. Але це відбулося саме так. “Москву” потопив саме “Нептун”.

Тоді у російських експертних колах почали просувати наратив, що нібито “Москва” був застарілий крейсер, який давно вже потрібно було списати і його втрата нічого не змінила.Хоча втрата флагману флоту – це завжди було ганебно для будь-якої військової компанії.

Тому історія з фрегатом “Адмірал Макаров” – це вже зовсім інше. Це – новий корабель, який був побудований у 2015 році і став до лав російського флоту у 2016-ім. Якщо його пошкодив “Нептун”, то це буде ще одна велика перемога України у битві за Чорне море. Це доводить, що Україна – морська держава, яка здатна топити такі великі морські цілі, які загрожують її безпеці і порушують її кордони. Як би там не було, “Нептун” себе вже точно окупив.

Як виглядає український “Нептун”, який вражає такі кораблі – можна подивитися у цьому відео:

admin

Наверх