Україна отримає від Британії 30 САУ AS-90 > Gercek Tesisat

Україна отримає від Британії 30 САУ AS-90

Великобританія найближчим часом передасть українським військовим AS-90 – 155-міліметрові самохідні гаубиці. Про це йдеться у прес-релізі британського уряду. ЗСУ планують отримати 30 таких самохідних артилерійських установок.

Відомо, що практично одразу після того, як САУ передадуть українській стороні, британські інструктори почнуть навчати бійців ЗСУ керувати військовою технікою.

Майбутню передачу новій військовій техніці Україні прокоментував голова британського уряду Ріші Сунак. За його словами, трансфер AS-90 – це свідчення початку змін у характері військової підтримки з боку Лондона.

Британський прем’єр уже доручив чиновникам забезпечити у 2023 році підтримку Україні, яка б дорівнювала чи перевершувала масштаб допомоги у попередньому році.

AS-90 – британська самохідна артилерійська установка (САУ) класу самохідних гаубиць. Створена фірмою «Віккерс» у 1981—1986 роках та призначалася для заміни як застарілих британських САУ «Еббот», так і САУ M109 виробництва США. У результаті серійного виробництва з 1992 по 1995 рік, було випущено 179 AS-90, крім прототипів.

Великобританія надасть Україні танки Challenger 2

admin

Наверх