Україна отримала норвезькі танки Leopard 2 > Gercek Tesisat

Україна отримала норвезькі танки Leopard 2

На додаток до восьми переданих танків і допоміжних машин, Норвегія надає цільові кошти на боєприпаси та запчастини.

«Зараз ми вважаємо, що це абсолютно правильно підтримувати Україну. Для безпеки Норвегії та Європи важливо, щоб росія не виграла своєю агресією проти України», – заявив міністр оборони Норвегії Бйорн Арільд Грам, коли стало відомо про пожертву.

Україна отримала норвезькі танки - танк

Танк є важливою частиною так званої системи взаємодії, яка необхідна, щоб мати можливість проводити наземні дії. Танк має мобільність і може швидко пересуватися на великі відстані по місцевості, має власний захист у вигляді броні, щоб вижити в бойовій обстановці, швидко вражати цілі на відстані до 4000 метрів.

«Ці характеристики мають вирішальне значення для того, щоб підрозділ міг відбити позицію у ворога. Для України пожертвування танків матиме вирішальне значення для її спроможності повернути окуповані росією землі.», – каже командир бронетанкового батальйону підполковник Ларс та має глибоке знання танків, які зараз даруються.

Навчання використанню танків є доповненням до інших видів навчання, у яких Норвегія вже бере участь:
– Норвегія надає інструкторів для багатонаціонального внеску, щоб навчати українських солдатів знешкодженню вибухівки.
– У Норвегії готують українських спеціалістів із медицини, стрільби та підготовки водіїв. Ці навчання будуть проведені в Норвегії в кілька раундів протягом 2023 року.
– Внесок Норвегії у навчання українських військових у Великій Британії, розпочато у 2022 році і продовжиться в 2023 році.

Україна отримала норвезькі танки - танк

Організація матеріально-технічного забезпечення Збройних Сил Норвегії відіграє центральну роль у фактичній реалізації пожертвувань Україні. Підготовка та транспортування танків була складною логістичною операцією. У стислі терміни та з великим навантаження було задіяно широкий спектр техніки як військових, так і цивільних транспортних ресурсів.

«Для вирішення такого завдання задіяно багато складових. Налагоджена співпраця між Норвезьким оборонним матеріально-технічним агентством, Сухопутними військами ЗС Норвегії та Організацією матеріально-технічного забезпечення Збройних Сил Норвегії мала вирішальне значення. Усі ці учасники зробили свій внесок у підготовку танків, які мають бути у найкращому стані, коли їх відправлять в Україну.», – каже Командувач Організації матеріально-технічного забезпечення Збройних Сил Норвегії генерал-майор Ларс Крістіан Аамодт.

Генерал-майор Ларс Крістіан Аамодт дуже задоволений завершенням перевезення: «Я пишаюся тим, що операція пройшла за планом і що вагони та боєприпаси зараз у місці призначення».

Україна отримала норвезькі танки - танк

До цього часу Збройні Сили Норвегії від імені Уряду Норвегії передали багато військової техніки. Серед іншого Збройні Сили Норвегії відправили:
– Протитанкову зброю М72
– Бронежилети
– Захисні маски
– Польові пайки.
– Особисте спорядження користувача, таке як маршові черевики, шоломи, каремати, спальні мішки тощо.
– Зимовий одяг
– Зенітні ракети Містраль
– Самохідні гаубиця М109 разом із запчастинами
– Багатоцільовий броньований автомобіль Iveco LAV 3 разом із запчастинами
– РСЗВ
– Вантажівки Scania P92 з краном
– Вантажівки Scania P113 з гаковим ліфтом
– 155-мм снаряди, метальні заряди, запали та боєприпаси

Україна отримала французькі колісні танки

admin

Наверх