Україна може отримати шанси на власне автовиробництво > Gercek Tesisat

Україна може отримати шанси на власне автовиробництво

За даними АСЕА, на сьогодні на терені Європи розташоване 301 підприємство автомобільної галузі. Ця загальна цифра включає заводи із виробництва легкових автомобілів, легких комерційних автомобілів, великовантажних авто, автобусів, двигунів та акумуляторів. 194 із цих підприємств розташовані у 27 країнах-членах ЄС. Решта – в інших країнах, серед яких і росія.

У цій країні налічується 33 підприємства автомобільної галузі, серед яких 19 випускають легкові автомобілі, 10 – двигуни, 8 – вантажівки і 7 – автобуси. Звичайно, серед них багато суто російські автомобільних марок, продукція яких призначалася переважно для внутрішнього ринку. Але в росії будували та відкривали свої заводи та виробничі лінії і всесвітньо відомі автовиробники. Зокрема Renault, Nissan, Volkswagen, Skoda, Ford, Mercedes-Benz, Stellantis (Peugeot, Opel, Citroen), Toyota, Mitsubishi, KIA/Hyundai, Volvo, Mazda, GM, BMW.

Stellantis призупиняє виробництво в Росії

Hyundai зупинив виробництво і постачання у РФ

Україна може отримати шанси на власне автовиробництво - вироб

AUTO-Consulting вже розповідав про те, що багато автомобільних компаній пішли із росії через її напад на Україну. Були й такі, які згорнули бізнес ще після 2014 року і анексії Криму. А ті, хто ще залишився, у травні зупинили виробництво для так званої корпоративної відпустки.

Renault призупиняє діяльність у Росії

General Motors звільняє співробітників і йде з РФ

Хто із автовиробників повернеться до росії після війни – питання складне. І мова йде не лише про справедливі жорсткі санкції до країни-агресора. На сьогодні росія – сумнівний партнер, якому ні в чому не можна довіряти і на якого не можна покладатися. Не кажучи вже про те, щоб будувати там великий і довгостроковий бізнес.

Україна може отримати шанси на власне автовиробництво - вироб

BMW припиняє виробництво авто в Росії та зупиняє постачання авто на російський ринок

У той же час Україна із її прагненням до ЄС, – перспективний майданчик для розвитку автомобільного виробництва та комплектуючих для європейського ринку. Недалеко і прямо на кордонах ЄС. Не кажучи вже про кваліфікований персонал та працелюбність наших громадян.

Україна може отримати шанси на власне автовиробництво - вироб

Volkswagen і Skoda зупинили виробництво автомобілів у Росії

Така ситуація дає Україні шанси на власне автомобільне виробництво під егідою якогось із провідних світових виробників. Звичайно, після переможного закінчення війни. Адже попит на автівки у країнах ЄС не лише щорічно зростає, але й підігрівається попитом, відкладеним через дефіцит мікрочіпів, а зараз ще й кризою, спровокованою війной в Україні.

Источник: Карта автозаводов в ЕС

Україна може отримати шанси на власне автовиробництво - вироб

Таким чином, у України з’явиться «вікно можливостей» стати автомобільною державою, навіть якщо вже казалося, що наш «поїзд пішов». Тож нам є ради чого перемагати. Тримаймо стрій і разом до Перемоги. Все буде Україна!

Почему у Украины не получилось стать автомобильной державой. Часть 1 90-е годы

Почему у Украины не получилось стать автомобильной державой. Часть 2 2000-е годы

Почему у Украины не получилось стать автомобильной державой. Часть 3 Последнее десятилетие

admin

Наверх