Третина американців вже хочуть пересіти на електромобіль > Gercek Tesisat

Третина американців вже хочуть пересіти на електромобіль

Третина американців хочуть перести на електромобіль - електромоб
Аналітичний сайт Compare the Market з’ясував, що більшість жителів США, як і раніше, віддають перевагу автомобілям з двигунами внутрішнього згоряння, незважаючи на зростання кількості електрокарів. Так, розлучатися з ДВС не хочуть 53% опитаних, при цьому третина (34%) готові пересісти на електромобіль. Інші 13% відзначили, що не мають переваг.
У Канаді, для порівняння, частка шанувальників електрокарів перевищила половину, склавши 51,4%. В Австралії вона досягла 50,8%. Найбільш популярні «батарейні» машини серед американської молоді: 43% респондентів віком від 18 до 24 років віддають перевагу електрокарам. Серед 55-64-річних таких лише 30%.

Чому клієнти купують електрокари. Результати дослідення

Причини, через які жителі США не поспішають входити в еру електронної мобільності, є такими. Короткий термін служби та ціна заміни батареї лякає 56,4% респондентів, вартість самого електрокара – 54,5%. 50,9% відзначили недостатній запас ходу, а ще 50,5% – тривалу та дорогу зарядку. Майже чверть побоюються, що не розберуться у сучасній електроніці.

Третина американців хочуть перести на електромобіль - електромоб

Що насправді відбувається на ринку електромобілів

При цьому серед заможних американців виявилося більше шанувальників електрокарів. Людей, які готові викласти понад 65 тисяч доларів на «зелений» автомобіль, удвічі більше, ніж тих, хто витратить ту саму суму на паливну машину. Зазначається, що 32,5% готові купити електрокар, але витративши максимум 25 тисяч доларів.

Незважаючи на результати дослідження, електрокари в США добре продаються: у 2021 році країна посіла третє місце з їхнього продажу у світі після Китаю та Німеччини. Американці за рік купили близько 631 тисяч таких машин, німці — 695 тисяч. Китай же вирвався у недосяжні лідери із 3,5 мільйона штук.

Цікаво, що раніше повідомлялося, що лише 25% американців хочуть купити електрокар:
25% американців хочуть купити електромобіль

admin

Наверх