ТОП-7 найкращих компактних електрокарів 2022 року > Gercek Tesisat

ТОП-7 найкращих компактних електрокарів 2022 року

Наразі ціни на електрокари поступово знижуються, і зараз сягнули вже такого рівня, коли дещо вищу, ніж у авто із ДВС вартість компенсують скромні експлуатаційні витрати. Особливо, коли мова йде про електричні версії вже існуючих моделей із двигунами внутрішнього згоряння та про міські суперміні.

Чому клієнти купують електрокари. Результати дослідення

Продажі електрокарів в Україні встановили ще один рекорд

1. Hyundai Kona Electric
Рейтинг 4.3 із 5

Завдяки базовій батареї об’ємом 39 кВтг корейський кросовер може запропонувати цілком розумну ціну. При цьому забезпечується запас ходу у 290 км, яких цілком достатньо для їзди містом.

Окрім цього, Kona має якісні матеріали салону та комфортну їзду. А також – непогане оснащення. Зокрема – світлодіодні фари, цифрову панель приладів, 10,25-дюймовий дисплей, камеру заднього огляду, кондиціонер та можливість підключення Apple CarPlay і Android Auto.

ТОП-7 найкращих компактних електрокарів 2022 року - електрокар

2. Peugeot e-208
Рейтинг 4 із 5

Британці зі своєрідним гумором відзначають, що 208-й не загубиться у морі однотипних Fiesta та Polo. Окрім цього, французьке левеня не кричить про те, що він електричний. Про це свідчать лише кілька позначок та сині елементи оздоблення. Пробіг від однієї зарядки також не розчаровує – 340 км. Завдяки можливості заряджатися від пристроїв потужністю 100 кВт, 180 км пробігу можно отримати лише за 20 хвилин.

Навіть у стандартній комплектації е-208 має стильний інтер’єр і непогане оснащення. До того ж французький електричний хетчбек швидше, та краще керується ніж багато хто із його однокласників.

ТОП-7 найкращих компактних електрокарів 2022 року - електрокар

3. Fiat 500
Рейтинг 4 із 5

У третьої генерації цієї моделі може бути електродвигун потужністю 92 к.с. або 112 к.с. Також пропонуються два різновиди акумулятора об”ємом 23.9 кВтг та 42 кВтг.

Перший дає змогу проїхати на одній зарядці 190 км, другий – 320 км. А це – на 80 км більш, ніж пропонують, наприклад, такі конкуренти, як Honda e та MINI Electric. Ще одна перевага італійського малюка – швидка зарядка потужністю 85 кВт.

Інтер”єр пропонує 10,25-дюймовий сенсорний дисплей. А три рівня оснащення дозволяють вибрати власний 500-й у діапазоні від бюджетного до розкішного. До речі, електрична версія має трохи більше багажне відділення, порівняно із моделлю із ДВЗ. У электрокара воно – 185 л.

ТОП-7 найкращих компактних електрокарів 2022 року - електрокар

4. Peugeot e-2008
Рейтинг 4 із 5

Цей електричний кросовер для тих, кому у звичайному 208-му малувато місця. Він пропонує пробіг у 320 км на одній зарядці та здатен за півгодини зарядитися до 80% від швидкого зарядного пристрою.

Електричний кросовер має привабливу зовнішність та інтер”єр. А його багажне відділення у 434 л більше, ніж у SEAT Arona та Skoda Kamiq.

ТОП-7 найкращих компактних електрокарів 2022 року - електрокар

Доля SUV встановила абсолютний рекорд за весь час Незалежності України

Як змінився попит на нові авто під час війни. Нові тренди

5. MINI Electric
Рейтинг 3,9 із 5

Його найближчий конкурент – Honda e. Обидві моделі мають ретро-стиль, якісний інтер”єр та добру керованість. Недоліки у них такоє схожі – висока ціна, маленький багажник та дещо обмежений запас ходу. У MINI це – 233 км. Підключення до швидкої зарядки на 50 кВт дасть змогу за 35 хвилин зарядитися до 80%.

Серед переваг британського малюка – відмінні швидкість та керованість майже, як у Cooper S. А також – багата комплектація, яка вже у початковій версії пропонує, наприклад, двозонний клімат-контроль, супутникову навігацію та круїз-контроль.

ТОП-7 найкращих компактних електрокарів 2022 року - електрокар

6. Opel Corsa-e
Рейтинг 3,7 із 5

За ідеальних умов цей електричний хетчбек може забезпечити пробіг від однієї зарядки більше 320 км. із акумулятором на 50 кВтг. Робота електродвигуна потужністю у 134 к.с. дарує задоволення. Розгін до 100 км/год – 8 секунд. На відміну від e-208, німецкий хетчбек сподобаються тим, хто шукає щось більш традиційне та знайоме.

ТОП-7 найкращих компактних електрокарів 2022 року - електрокар

7. Renault ZOE
Рейтинг 3,6 із 5

Одна із найвідоміших та найпопулярніших електричних моделей після оновлення у 2019 році отримала привабливіший інтер’єр та більший запас ходу. Французи стверджують, що він нині – майже 400 км. У версіях Iconic та GT Line можна використовувати швидку зарядку, яка дає змогу трохи довше, ніж за годину отримати 80% заряду батареї. Новий електродвигун потужністю у 134 к.с. розганяє французький хетчбек до 100 км/год за 9,5 с. Пропонується також бюджетна версія із базовим двигуном на 106 к.с.

Усі версії ZOE оснащені автоматичними світлодіодним фаами, кондиціонером, круїз-контролем та можливістю під’єднання смартфона. Чому ж у ZOE така невисока оцінка у рейтингу? Наприкінці 2021 р експерти Euro NCAP дали цьому електрокару 0 зірочок за своїми новими більш суворими тестами.

ТОП-7 найкращих компактних електрокарів 2022 року - електрокар

Як бачимо, для пересування містом нові моделі електрокарів пропонують досить широкий вибір – майже на будь-який смак. Проте, треба зауважити, що в Україні практично всі нові електромобілі сьогодні в дефіциті у офіційних імпортерів та дилерів. Їх продають під замовлення, і це дає змогу, зваживши всі “за” та “проти” зробити об’єктивний та правильний вибір.

Загальний парк електромобілів та гібридів в Україні перевищив 100 тис. авто

admin

Наверх