Стало відомо, коли в Україні з'явився перший автомобіль PEUGEOT > Gercek Tesisat

Стало відомо, коли в Україні з'явився перший автомобіль PEUGEOT

Завдяки комплексному та глибокому дослідженню AUTO-Consulting із залученням фахівців Історичного Автоклубу (В. Винник, Л. Гоголев, С. Іванов) вдалося встановити, що перший автомобіль Бренду PEUGEOT з’явився в Україні в 1896 році. Власницею даного автомобіля стала княгиня Анна Абамелек, яка також стала першою жінкою, що придбала автомобіль в Україні. Анна обрала для себе модель PEUGEOT Type 11, випуск якого розпочався тільки у 1895 році і загалом було випущено всього 27 екземплярів. Даний автомобіль представляв собою 2х місну карету з двигуном Daimler. PEUGEOT Type 11 оснащувався двигуном, який мав 2 циліндри та об’єм 1,6 літри. Привід автомобіля був задній з цепною передачею.

Перший автомобіль PEUGEOT з`явився в Україні в 1896 році - PEUGEOT

Що стосується самої Анни Абамелек, яка стала першою власницею PEUGEOT в Україні, вона також є і першою жінкою, що придбала автомобіль на всій території України. І так 23 березня 1896 року Анна зробила своє замовлення на PEUGEOT Type 11, та уже в червні отримала свій новенький автомобіль. Анна була заможною княгинею, яка проживала в Одесі та була землевласницею Тираспольського повіту Херсонської губернії. І для поповнення автопарку княжої сім’ї Анна обрала PEUGEOT Type 11, і саме червень 1896 року можна вважати часом появи першого PEUGEOT на території України та часом, коли почалася жіноча автомобільна історія в Україні.

Сьогодні PEUGEOT – це Бренд із найдовшою історичною спадщиною в автомобільному світі: 212 років розвитку, інновацій, сміливості. У багатої історії PEUGEOT було багато поворотних моментів. Від революції у моді – до революції у мобільності: Бренд PEUGEOT виробляє велосипеди, скутери, автомобілі – при цьому завжди змінюючи правила гри, щоб запропонувати людям нові ідеї мобільності. І тепер ми маємо можливість дослідити історію Бренду і на українському ринку.

Перший автомобіль PEUGEOT з`явився в Україні в 1896 році - PEUGEOT

Українська історія Бренду PEUGEOTрозпочалася майже 130 років тому та протягом усього цього часу активно розвивалася, аби ми зараз отримали той Бренд, який всі добре знаємо та любимо. Салони Бренду охоплюють майже всю територію України, маючи представництва у всіх великих містах. Запущені різноманітні сервіси для комфортного життя автовласників, починаючи від вибору автомобіля, закінчуючи його використанням та обслуговуванням. З кожним роком запускалося все більше сервісів, призваних поліпшити взаємодію з Брендом – онлайн-склад нових автомобілів, які уже зараз знаходяться в Україні; мобільний додаток MyPeugeot, аби відслідковувати всі показники вашого авто; зручний фірмовий конфігуратор, що допомагає створити автомобіль вашої мрії та відправити його у виробництво, та багато іншого. А головне – PEUGEOT сьогодні пропонує виключно надійність, комфорт та технологічність, завдяки новітньому модельному ряду, з яким ви можете познайомитися на сайті Бренду.

Своїми винаходами світового значення і численними успіхами в галузі автомобілебудування бренд PEUGEOT вписав багато найкращих сторінок в історію автомобіля, і нові виклики 21 століття спонукають компанію PEUGEOT до подальшого розвитку як у світі, так і в Україні. Давайте творити історію Бренду разом!

admin

Наверх