Спрощено ввезення «євроблях» для ЗСУ > Gercek Tesisat

Спрощено ввезення «євроблях» для ЗСУ

Проте новації стосуються лише тих машин, що ввезені як гуманітарна допомога для ЗСУ та Тероборони. Причому за новими правилами на пільгових умовах можна буде ввезти до країни лише позашляховики, мінівени та мікроавтобуси.

Алгоритм ввезення передбачає:

  • за прибуття на в’їзд в Україну громадянин, що перебуває за кермом т/з, проходить за встановленим порядком паспортний контроль, на який надається закордонний паспорт та будь-який документ на т/з із метою його ідентифікації;
  • під час проходження митного контролю відповідно до Постанови КМУ №174 від 01.03.2022 року, водієм заповнюється Декларація про перелік товарів, що визнаються гуманітарною допомогою, де вказуються ПІБ особи декларанта, ПІБ водія (у разі, якщо це не одна особа), марка та номер машини, відправник, одержувач та пункт пропуску;
  • у розділі «Вид допомоги» вказуються дані САМОГО транспортного засобу із зазначенням марки, моделі, VIN-коду; автомобіль оформляється інспектором митниці як ТОВАР (гуманітарна допомога).

Обов’язковою вимогою є наявність у водія (декларанта) документів (листів, звернень), які підтверджуватимуть отримувача гуманітарної допомоги та цілі ввезення. Також декларант вносить інформацію про те, що він зобов’язується зняти цей МС з обліку.

Після проходження всіх видів контролю автомобіль вибуває із пункту пропуску.

admin

Наверх