Скільки тролейбусів вдалося придбати українським містам за 2022 рік > Gercek Tesisat

Скільки тролейбусів вдалося придбати українським містам за 2022 рік

Отже, за оцінками AlltransUA у 2022 році українські міста отримали 52 одиниці рухомого складу, з яких 30 нових* та 22 вживаних**. В основній масі поставки нових тролейбусів були закінченням поставок до Луцька та Миколаєва, що фінансувались за кошти міжнародних банків. Але не тільки. наприклад, Вінниця та Чернівці придбали нові тролейбуси за кошти місцевих бюджетів. В обох випадках це стали PTS T12309 броварського виробника “Політехносервіс”.

Щодо вживаної техніки, то частина з неї була придбана за кошти місцевих бюджетів (Вінниця, Івано-Франківськ, Тернопіль та Хмельницький), а частина – отримана як гуманітарна допомога (Харків, Чернівці). Найбільше вживаної техніки придбала Вінниця: очікуєтсья поставка 20 тролейбусів Solaris Trollino 12S з польського Любліна; станом на кінець року поставлено 7 машин.

Наприкінці року було завершено тривале будівництво нової тролейбусної лінії в Івано-Франківську, що пролягає Північним бульваром, Південним бульваром та вулицею Мазепи. Протяжність лінії склала 3.5 км в один бік, також було споруджено дві тягові підстанції.

Щодо втрат, то вони суттєві. Внаслідок війни серйозно ушкоджено системи Чернігова, Сум, Харкова, Миколаєва, Херсона та Бахмута. В окупованому Маріуполі внаслідок воєнних дій знищено як тролейбусну систему, так і більшість рухомого складу, аналогічна картина в Лисичанську та Сєвєродонецьку. В окупованих з 2014 року Луганську та Алчевську тролейбус також було закрито в 2022 році, при чому закриття в Луганську напряму не пов’язане з війною.

admin

Наверх