СБУ запобігла вивезенню з України ретро автомобілів відомого колекціонера > Gercek Tesisat

СБУ запобігла вивезенню з України ретро автомобілів відомого колекціонера

Нагадаємо, що контррозвідка та слідчі СБУ затримали президента АТ «Мотор Січ» та керівника одного із Департаментів підприємства у жовтні цього року.

За даними слідства, керівництво заводу у Запоріжжі налагодило транснаціональні канали незаконного постачання оптових партій українських авіадвигунів до рф.

Крім авто, Богуслаєв також мав велику колекцію мотоциклів. Вона експонувалася на 2-му поверсі Технічного музею “Мотор Січі” у м. Запоріжжі. Але, якщо експозиція заводу (двигуни) належала підприємству, то мотоцикли були у приватній власності. Їх тут було доволі багато, близько 60 одиниць. Крім того, поряд була й особиста колекція зброї, яку також збирав Богуслаєв.

Стосовно мотоциклів, чогось надзвичайного у колекції Богуслаєва не було, але тут була ретельно підібрані мотоцикли КМЗ Дніпро, Harley-Davidson, NSU, BMW, MZ, EMW, IFA, DKW, Simson, Sachs, Jawa, CZ та більшості радянських виробників. Зазначимо, що судячи з підходу до реставрації, мотоцикли В’ячеслав Богуслаєв збирав давно і реставрували їх не особливо прискіпливо . Є у колекції і довоенні радянські мотоцикли ТІЗ АМ 600 та ІЖ-8, є й Harley-Davidson Type B 1931 року, який став прообразом першого українського мотоциклу ХМЗ 1М.. А родзинкою колекції є австрійський мотоцикл 1925 року Primier та шосейно-кільцовий ИМЗ М-75.

Більш детально колекцію Богуслаєва можна побачити у цьому відео:

Але не тільки мотоцикли та зброю колекціонував Богуслаєв. Біля музею техніки у Запоріжжі є й доволі непогана колекція ретро тракторів, яку збирали також за його сприяння. Є там і самий перший український трактор з ДВС “Запорожець”, який зберігся тільки у цій колекції.

admin

Наверх