Російський ринок автомобілів обвалився вдвічі > Gercek Tesisat

Російський ринок автомобілів обвалився вдвічі

Виняток становили лише китайські автобренди: на думку експертів, за березень вони зможуть збільшити свою частку на ринку до 30%.

Такий прогноз зробив керівник аналітичного агентства «Автостат» Сергій Целіков.

За даними Асоціації європейського бізнесу (АЄБ), продажі легкових автомобілів та легкого комерційного транспорту в росії у лютому знизилися на 4,8% (у порівнянні з лютим 2021 року) і досягли 114 349 машин. Показники за березень АЄБ опублікує 6 квітня.

«Ринок чекає безпрецедентне падіння продажів», – згоден Роман Єшкілєв, експерт маркетплейсу «Банкавто».

На його думку, причин цьому декілька. По-перше, самі дилери, навіть маючи складські залишки за багатьма марками, не були готові їх розпродавати, не маючи розуміння, що буде з подальшими поставками від автовиробників. Автомобілі європейських, японських та корейських брендів виставлені у шоурумах за загороджувальними цінами та з націнками від 30% до 70% від реальної роздрібної ціни. По-друге, на авторинку різко збільшилися ставки з автокредитів, а деякі банки припинили їхню видачу. Все це сукупно призвело до критичного падіння попиту.

«У березні продажі нових автомобілів впали на 60% у натуральному вираженні», – розповіли автодилери.

На початку місяця спостерігався деякий ажіотаж, коли на поведінку покупців впливали побоювання, пов’язані з коливаннями курсу долара, але потім попит різко знизився на загальному негативному тлі.

admin

Наверх