Російський авторинок у жовтні впав на 62,8% > Gercek Tesisat

Російський авторинок у жовтні впав на 62,8%

Російський авторинок у жовтні впав на 62,8% - авторинок
Асоціація європейського бізнесу (АЕБ) опублікувала щомісячну статистику продажів легкових та легких комерційних автомобілів. Звіт АЕБ менш повний у порівнянні з даними «Автостату», оскільки не включають результати продажів BMW, Mercedes-Benz, Chery та General Motors. Так, за даними АЕБ, за жовтень дилери реалізували 45 228 машин, що на 62,8% менше, ніж того ж місяця 2021 року.
Компанії, які або вже пішли з Росії, або призупинили діяльність у країні, в глибокому мінусі: наприклад, продажі Volkswagen впали на 90%, Renault – на 88%, а Skoda – на 85%. Зі звіту АЕБ випливає, що до початку листопада продажі Hyundai та Kia скоротилися на 86% і 79% відповідно. Nissan, який у жовтні оголосив про передачу своїх російських активів, включаючи завод у Санкт-Петербурзі, підвідомчому Мінпромторгу ФГУП НАМІ, просів на 77%.

Росіяни пересідають на “китайців”

Більшою мірою скоротилися продажі Toyota: якщо в жовтні 2021 року дилери японської марки реалізували понад 8,5 тисяч машин, то минулого місяця – всього 128 штук, що відповідає падінню на 98%. На ті ж 98% обвалилися продажі Mitsubishi, до 70 реалізованих у жовтні автомобілів. На 93% обвалилися продажі Suzuki, на 99% – Lexus, на 98% – Land Rover та на 88% – Peugeot та Citroen.

Якщо ж говорити про продаж за 10 місяців 2022 року, то вони становили 551 889 автомобілів – на 56,2% менше, ніж у січні-жовтні минулого року.

Настільки низькі результати продажів пояснюються тим, що в Росії практично закінчилися запаси машин європейських і японських марок, які ввезли до березня 2022 року і зробили на місцевих заводах до того, як вони пішли у простий на початку весни. З цього моменту почалася масштабна перебудова ринку, і найпопулярнішими іномарками в країні виявилися автомобілі китайських брендів, постачання яких не припинялося.

Так, найбільш затребуваною іномаркою станом на жовтень, згідно з АЄБ, став Haval. Компанія завершила другий місяць осені з результатом 4426 проданих автомобілів. Найкраще продається лише Lada: росіяни придбали 19 145 таких машин (-25% щодо жовтня 2021-го).

Як перебої з електроенергією сказалися на авторинку у жовтні. Статистика продажів

admin

Наверх