Ринок мотоциклів в Україні майже досяг обсягу продажів автомобілів > Gercek Tesisat

Ринок мотоциклів в Україні майже досяг обсягу продажів автомобілів

Як пояснюють у AUTO-Consulting, така ситуація виникла, як наслідок значного падіння продажів нових автомобілів. За підсумками 9 місяців 2022 року це падіння становило -61,5%. У той же час ринок мотоциклів знизився не так стрімко і падіння тут було -23%. Таким чином, різна динаміка зниження ринків призвела до того, що у якійсь точці обсяги майже зрівняються.

Причини великого попиту на мотоцикли – це потреба у транспорті, яка у зв’язку з паливною кризою та здорожченням пального дає переваги мототранспорту. Крім того, мопеди та мотоцикли маєть нижчу вартість, ніж авто, навіть вживані.

Як змінився український авторинок під час війни

На украинский рынок вернулись Jawa и M1NSK

BMW Motorrad стал №1 на украинском моторынке среди премиальных брендов

Топ-10 українського моторинку обіймають китайські та індійські мотоцикли. Лідер, за підсумками 9 місяців 2022 року не змінився – це доступний бренд Musstang, який обрали майже 15% споживачів. Повернувся у Топ-5 і бренд Viper, який був незмінним лідером українського моторинку довгі роки, але останнім часом значно здав позиції.

Якщо казати про всесвітньо відомі бренди, то за підсумками 9 місяців спостерігаємо дуже запеклу боротьбу Honda, Yamaha та BMW. Вони фінішували з з близькими показниками, але Honda трохи випереджає конкурентів.

У червні український ринок мототехніки перевершив довоєнні обсяги на 21%

Загалом на українському ринку у цьому році AUTO-Consulting зафіксував 87 брендів мотоциклів, що свідчить про надзвичайно велику конкуренцію.

Украинский рынок мототехники выстоял в кризис. Итоги 2020 года

admin

Наверх