Рейтинг надійності авто у віці до 3-х років > Gercek Tesisat

Рейтинг надійності авто у віці до 3-х років

Рейтинг надійності авто у віці до 3-х років - надійність
J.D. Power традиційно публікує щорічний звіт про надійність автомобілів за підсумками опитування власників трирічних машин. Цей рейтинг дає змогу визначити, які марки авто мають прогрес у надійності, а які втрачають. Цьогорічний рейтинг цікавий тим, що до нього увійшли авто, які вироблялись під час епідемій ковіду, коли багато підприємств працювало не рітмічно. Отже, дивимося, як це вплинуло на якість автомобілів.
Рейтинг надійності складається на підставі проблем, із якими власники зіткнулися за три роки експлуатації. Для кожної марки визначається індекс PP100 (Problems Per 100 Vehicles), тобто кількість виявлених проблем на 100 автомобілів – чим цей показник менший, тим вищий бренд у списку. Цього року дослідження охопило понад 30 тисяч американських автовласників: середній показник по галузі на сьогоднішній день становить 186 PP100, що на шість пунктів більше, ніж у 2022 році.

П’ятірка лідерів виглядає так: Lexus (133 PP100), Genesis (144 PP100), Kia (152 PP100), Buick (159 PP100) і Chevrolet (162 PP100). Іншими словами, Lexus випускає найнадійніші автомобілі, а серед масових брендів найкращим виявився Kia. До топ-5 марок з найбільш ненадійними автомобілями цього року увійшли Land Rover (273 PP100), Lincoln (259 PP100), Audi (252 PP100), Ford (249 PP100) та Mercedes-Benz (240 PP100).

У звіті згадуються й конкретні моделі. Так, найнадійнішими визнані Lexux RX та Toyota C-HR. Kia посіла перше місце серед автомобілів малого та середнього класів з Forte та Optima, а Kia Sportage показав найкращий результат серед компактних кросоверів. Експерти також відзначили надійність Chevrolet Tahoe та Blazer, GMC Sierra та Toyota Tacoma.

Загальний підсумок такий: рік у рік автовиробники випускають дедалі надійніші автомобілі, проте залишаються проблеми з передовими технологіями та інформаційно-розважальними системами.

А що ж до впливу ковіду на якість авто? Експерти не виявили впливу пандемії. Отже тотального зниження якості автомобілів не відбулося.

admin

Наверх