Прокуратура Києва конфіскувала вантажівки МАЗ та заарештувала корпоративні права дилера та імпортера білоруської техніки > Gercek Tesisat

Прокуратура Києва конфіскувала вантажівки МАЗ та заарештувала корпоративні права дилера та імпортера білоруської техніки

Встановлено, що в місті Києві здійснюють свою діяльність два підприємства – ДП «АвтоМАЗ Україна» та ТОВ «З іноземними інвестиціями «Торговий Дім «МАЗ-Україна», кінцевими бенефіціарними власниками долі яких є державна структура, підконтрольна уряду РБ, а тому є значний ризик у прийнятті рішень керівництвом вказаних підприємств на шкоду державній безпеці України. – повідомила прес-служба Прокупратури Києва.

Під час слідства, розпочатого за ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 110-2 КК України, на згаданих підприємствах проведено обшуки, у ході яких вилучено 20 вантажівок марки «МАЗ» на загальну суму понад 20 млн грн. Наразі за клопотанням прокуратури вантажівки та корпоративні права згаданих товариств арештовано та передано в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Крім того, співробітники Бюро економічної безпеки (БЕБ), за процесуального керівництва прокурорів Офісу генерального прокурора, у межах кримінального провадження викрили службових осіб низки підприємств в умисному ухиленні від сплати податків.

Встановлено, що в період 2021-2022 рр. службові особи українського товариства з іноземними інвестиціями, яке є імпортером та офіційним дистриб’ютором автомобільної та іншого роду техніки виробництва республіки білорусь, за попередньою змовою з декількома підприємствами-дилерами здійснили передачу автомобілів.

При цьому, часткове відчуження транспортних засобів у кількості 47 одиниць автомобільної техніки, загальною вартістю близько 105 млн грн., відбувалося шляхом підписання лише актів прийому-передачі без належного відображення проведених господарських операцій у податковому та бухгалтерському обліку.

У результаті використання такої схеми, підприємці ухилилися від сплати податків на понад 10 млн грн. У межах кримінального провадження, за результатами санкціонованих обшуків, ухвалою суду накладено арешт на 158 одиниць автомобілів та спецтехніки, орієнтовною вартістю 220 млн грн., а також на рахунки українського товариства.

admin

Наверх