Продажі електрокарів в Україні встановили ще один рекорд > Gercek Tesisat

Продажі електрокарів в Україні встановили ще один рекорд

Проаналізувавши продажі нових електрокарів на українському ринку, в AUTO-Consulting зафіксували майже чотирикратне зростання у порівнянні з липнем минулого року. І це єдиний сегмент авторинку, який зростає в цьому році (в 3,3 рази – +229%) на фоні сумарного падіння ринку на -61%.

Україна перейшла переломний момент масового поширення електрокарів. Що це означає

Продажі електрокарів в Україні встановили ще один рекорд - електро

На світовому ринку електромобілів визначився новий лідер

Электромобили заняли 8,6% мирового авторынка за 2021 год. Статистика

Відмітимо, що в липні лідером з продажів нових електромобілів в Україні став Volkswagen ID.4 із долею більше 30% електичного авторинку. На другому місці – китайський електрокар DongFeng X-NV (M-NV) з 13,3% ринку. Замикає ТОП-3 Audi e-tron із долею 8,3% ринку. Ця є модель Audi є моделлю, що більше всіх продувається серед офіційно представлених моделей в країні. Відмітимо ще популярні офіційно представлені електрокари: це Hyundai Ioniq 5, BMW iX3 та BMW iX.

Продажі електрокарів в Україні встановили ще один рекорд - електро

Показово, що за підсумками липня на Київ та область прийшлося рівно половина проданих в країні електрокарів. 10% прийшлося на Одеську область та 7,7% на Дніпропетровську.

З 1 липня електромобілі в Україні стали на 5% доступніші, ніж авто з ДВС

Як за час війни змінився попит на нові автомобілі

Продажі електрокарів в Україні встановили ще один рекорд - електро

Цікавим є той факт, що в липні продажі електрокарів (11,1%) майже зрівнялись з поставками гібридних автомобілів (11,8%), хоча раніше демонстрували в рази менші показники продажів. А сумарний парк електромобілів та гібридів в Україні переступив важливу психологічну позначку в 100 тис. автомобілів. Тобто більше 100 тис. українців обрали для себе автівки на альтернативному джерелі живлення.

Що насправді відбувається на ринку електромобілів

Продажі електрокарів в Україні встановили ще один рекорд - електро

admin

Наверх