По Україні на заправках закінчилось паливо. Це надовго? > Gercek Tesisat

По Україні на заправках закінчилось паливо. Це надовго?

По Україні на заправках закінчилось паливо. Це надовго? - паливо
Вчора на системних АЗС споживачи побачили нулі на стелах. До цього все йшло, – кажуть оператори ринку, бо знищены нафтобази, Кременчуцький нафтопереробний завод, та регулювання ринку призвело до таких наслідків. Крім того, дуже велика частка українського паливного ринку йшла з Білорусі, а деякі обсяги пального пливли морем. Зараз цих постачань теж не має.
Отже український ринок йшов до “сухих цистерн” і зараз збіглись усі негативні фактори, – констатують експерти ринку. Нажаль, прогнози подолання цього дефіциту палива доволі обережні. Швидко його не здолати, бо нафтові оператори зараз працюють з коліс, доставляючи паливо з Європи автотранспортом. Це значно здорожчало логістику і строки наповнення ринку. Фактично, зараз відбувається переналаштування усієї системи постачання, транспортування паливного ринку.

Однак, споживача хвилює: коли зїявиться паливо на АЗС? Поки точних прогнозів ніхто не дає. Днів 10 дефіцит точно буде, а можливо на деяких АЗС ще й обмежать продаж палива у роздріб і залишать тільки для критичних потреб. Також прогнозують і значне здорожчення.

admin

Наверх