Покупці спрощеної Lada Granta не зможуть виїзжати за кордон > Gercek Tesisat

Покупці спрощеної Lada Granta не зможуть виїзжати за кордон

У першій додатковій угоді зазначено, що автомобіль не обладнаний комплексом ЕРА-ГЛОНАСС. Торік через дефіцит чіпів виробникам дозволили не ставити блоки на машини за умови подальшої доустановки. Передбачалося, що потурання діятиме до 30 червня 2022 року, проте його продовжили до кінця року — з метою підтримки автопрому на тлі санкцій.

Друга угода обмежує можливість виїзду на спрощену Granta за кордон. Через знижений до «Євро-2» екоклас двигуна та менші вимоги до безпеки такі Lada Granta пускають лише в країни, з якими є відповідна двостороння домовленість. На сьогоднішній день вона діє лише з Республікою Білорусь, але на підході й інші країни ЄАЕС – Вірменія, Киргизія та Казахстан.

“Антикризова” Lada Granta Classic’22 вийшла на ринок 16 червня. Від звичайної Granta у базовій версії її відрізняє відсутність ABS та ESC, єдиної подушки безпеки, переднатягувачів ременів безпеки, запасного колеса та повторювачів поворотників у дзеркалах, а також мотор класу «Євро-2» замість «Євро-5». При цьому бюджетнику залишили електропідсилювач керма, електросклопідйомники, обігрів дзеркал, бортовий комп’ютер та аудіопідготовку із чотирма динаміками. Вартість такої Granta стартує з 678,3 тисяч рублів за седан.

Виробництво легкових автомобілів у Росії скоротився у 30 разів

admin

Наверх