Новий FIAT Doblo став клоном Citroen Berlingo > Gercek Tesisat

Новий FIAT Doblo став клоном Citroen Berlingo

Від родичів під іншими марками новий Doblo відрізняється незначною мірою. А найбільша уніфікація – з фургоном Citroen Berlingo: у нього запозичені передній бампер та фари. Оригінальними зроблено лише облицювання передка, дрібний декор та шильдики. Але якщо пасажирський Berlingo має зовсім іншу особу в стилі легковиків цієї марки, то Doblo цей дизайн єдиний для всіх версій — пасажирської, вантажної та комбі.

Фургон може бути не тільки електричним, але і з двигуном внутрішнього згоряння, в цьому випадку вантажопідйомність підвищена з 800 кг до 1000 кг. На вибір – бензиновий турбомотор 1.2 (110 л.с.) та турбодизель 1.5 (100 або 130 л.с.). Всі версії мають механічну коробку передач, а восьмиступінчастий “автомат” – опція для 130-сильних машин.

Пасажирський Fiat запропонований лише в електричному варіанті під назвою E-Doblo. Ще в січні концерн Stellantis оголосив, що на європейському ринку пасажирські «каблучки» та мінівени-близнюки залишаться лише у батарейних модифікаціях. Це зроблено, щоб уникнути штрафів за перевищення середнього рівня викидів CO2 за модельним рядом. Fiat E-Doblo має електромотор із віддачею 136 л.с. та 260 Нм, ємність тягового акумулятора – 50 кВт∙год, дальність ходу – 280 км за циклом WLTP: все як у інших близнюків.

Випускатимуть новий Fiat Doblo на тому ж заводі концерну Stellantis в Іспанії, де роблять «каблучки» під іншими марками. Паралельно в Туреччині продовжуватиметься випуск Doblo другого покоління: з Європи ця модель піде

admin

Наверх