На російському заводі Nissan можуть почати збирати китайські авто > Gercek Tesisat

На російському заводі Nissan можуть почати збирати китайські авто

Як повідомляють «Ведомости» з посиланням на неназвані джерела, до управління виробничим майданчиком Nissan у Санкт-Петербурзі буде залучено китайську компанію FAW, а посередником виступить ПАТ «КАМАЗ». Один із співрозмовників газети стверджує, що КамАЗ вже отримав відповідну пропозицію, а з FAW ведуться переговори – на якій стадії вони перебувають, не уточнюється.

Варто зазначити, що деякі ЗМІ також називають FAW одним із ймовірних партнерів проекту із запуску виробництва автомобілів під відродженою маркою «Москвич» на однойменному заводі в Москві (колишній Renault Росія).

Що ж до заводу Nissan у Санкт-Петербурзі, то він був відкритий у 2009 році, а його виробнича потужність складає близько 100 тисяч автомобілів на рік. З березня 2022 року підприємство, де вироблялися три моделі, X-Trail, Qashqai та Murano, знаходиться у простої. Спочатку передбачалося, що виробництво на петербурзькому підприємстві відновиться в 2023 році, коли буде вирішено проблему з перебоями постачання комплектуючих з Європи та Японії.

Проте штаб-квартира Nissan вирішила позбавитися всіх російських активів, включаючи завод. У компанії підкреслили, що майданчик «збереже працездатність», залишивши за собою ключові компетенції та виробничий цикл, а також робітників — близько двох тисяч людей. Новий власник, ФГУП НАМІ, зможе залучати виробничих партнерів та створювати спільні підприємства на базі заводу.

Обов’язки з обслуговування вже проданих машин Nissan, що залишилися в автосалонах, покладені на АвтоВАЗ.

Nissan повністю виходить з російського ринку. Його завод націоналізовано

ІншІ автоновини див. на www.ukr.net

admin

Наверх