На запуск «Москвича» витратять більше $80 млн. > Gercek Tesisat

На запуск «Москвича» витратять більше $80 млн.

На запуск «Москвича» витратять більше $80 млн. - Москвич
Уряд Москви та КамАЗ інвестують у столичний завод «Москвич» (екс-«Renault Росія») $83 млн. (5 млрд рублів). Це випливає з угоди про співпрацю, опубліковану на сайті мерії міста. У документі зазначено, що обидві сторони вкладуть по половині від зазначеної суми, та кошти мають бути надіслані протягом двох місяців з моменту укладення угоди. Ці гроші, зокрема, підуть на «локалізацію вузлів компонентів та адаптацію виробничих потужностей».
План дій наступний: вже до 15 серпня має бути узгоджена стратегія проекту з відродження «Москвича», а до кінця року завод має виготовити першу партію з 600 автомобілів, причому 200 з них будуть електричними. На 2023 рік заплановано збільшення потужності підприємства до 50 тисяч машин (10 тисяч з них – електричні), а 2024-го виробнича планка буде піднята до 100 тисяч автомобілів на рік (20 тисяч з яких – електрокари).

Якими будуть сучасні «Москвичі» і з яких моделей вони створені

Окремо зазначається, що весь трудовий колектив колишнього заводу Renault Росія буде збережено. Нові власники «Москвича» обіцяють розвинути дилерську мережу та організувати післяпродажний сервіс.

Нагадаємо, що на потужностях колишнього заводу Renault, перейменованого на початку літа на “Москвич”, збиратимуть перелицьовані автомобілі китайської марки JAC – саме їх презентували меру Москви Сергію Собяніну. Пізніше стало відомо, що платформою для електричних машин під відродженою маркою може стати архітектура, яку розробляють інженери російського стартапу Кама.

Скільки буде коштувати новий «Москвич»

admin

Наверх