Найпопулярніший в Україні електрокар почали випускати в США > Gercek Tesisat

Найпопулярніший в Україні електрокар почали випускати в США

Компанія Volkswagen оголосила про початок виробництва в США повністю електричного автомобіля ID.4. Автомобіль зараз виробляється на заводі компанії в Чаттанузі, і Volkswagen планує доставити перші автомобілі з заводу в жовтні. Це робить ID.4, найпопулярніший електромобіль VW, першим автомобілем бренду, виробленим у США.

Україна перейшла переломний момент масового поширення електрокарів. Що це означає

До кінця року компанія сподівається виробляти 7000 автомобілів на місяць на заводі в Теннессі, збільшивши цей показник у 2023 році. Компанія інвестувала 800 мільйонів доларів США в електрифікацію свого заводу в Чаттанузі, щоб зробити його шостим підприємством VW з виробництва електромобілів. Volkswagen заявив, що незабаром планує розширити лінійку електромобілів американської збірки, додавши ID. Buzz у 2024 році та нові позашляховики у 2026 році.

Перші електромобілі з конвеєра США включають задньопривідні та повнопривідні автомобілі, оснащені акумулятором на 82 кВт/год. Пізніше цього року у виробництво надійде дешевша версія із задньопривідною батареєю на 62 кВт/год.

Для контексту, остання модель ID.4 Pro може проїхати до 443 км на одному заряді батареї місткістю 82 кВт/год, з 10-хвилинною зарядкою від громадського швидкого зарядного пристрою, що додає 113 км. EV може розганятися від 0 до 100 км/год за 8,5 секунди з максимальною швидкістю 159 км/год. Задньопривідний електродвигун має двигун потужністю 150 кВт і 201 к.с., який забезпечує крутний момент до 310 Нм.

Нагадаємо, що в липні лідером з продажів нових електромобілів в Україні став Volkswagen ID.4 із долею більше 30% електичного авторинку.

Продажі електрокарів в Україні встановили ще один рекорд

admin

Наверх