Найбільш резонансні події на українському авторинку у 2022 році > Gercek Tesisat

Найбільш резонансні події на українському авторинку у 2022 році

№1. Війна в Україні

Тут можна було навіть не рахувати, бо зрозуміло, що головна подія 2022 року – це війна. Але й за кількістю переглядів новин, війна стала №1. Спочатку сам факт нападу і просування окупантів, а потім героїчний супротив ЗСУ, партизанів, звичайних людей, викликав постійне зацікавлення нашої аудиторії.

AUTO-Consulting з перших днів війни повідомляв про операції Сил Спротиву, про відбиття численних атак і нищівну поразку хваленої російської техніки в умовах бою.

Згодом стало зрозуміло, що міф про “непереможеу російську армію”, то був просто міф, бо так як їм давали відсіч в Україні, так ще ніхто не давав. І загарбники почали відступати, втрачати свою “аналогов нет” техніку, виконувати “перегруппировку на удобные позиции” та виконувати інші “маневри” в зворотньому напрямку. Все це завжди цікавило наших читачів.

Зрозуміло, що війна стосувалася кожного, вона впливала на життя усіх. Тому, це й стало темої №1 у 2022 році.

№2. Постачання військової техніки

З перших днів війни волонтери, бізнес, та навіть звичайні люди кинулися допомогати Збройним Силам та іншим силам оборони України. Тільки автодилери передали на потреби ЗСУ та Тероборони близько 4000 автомобілів. Кожного дня ми повідомляємо, хто і як допомогає ЗСУ. За цей час волонтери вже надали тисячі автомобілів.

Але зрозуміло, що велику роль відіграє техніка від союзників. AUTO-Consulting кожного разу повідомляє, яка зброя надходить до ЗСУ, як її опановують і як вона змінює обстановку на фронті. Постачання військової техніки й стало темою №2 у 2022 році.

№3. Авторинок під час війни

Нашому поколінню випала нелегка доля з’ясувати: Чи існує автомобільний ринок під час війни? Так, існує. Більше того, він навіть підпорядковується риночним законам і впливам. Тому, вже з кінця березня AUTO-Consulting почав фіксувати зростання інтересу до новин про авторинок та нові моделі. У квітні авторинок не тільки почав відновлюватися, а й почалася й конкурентна боротьба. А вже влітку продажі автомобілів вийшли на нові показники, які були можливі під час війни. Навіть виник певний дефіцит автомобілів.

Навіть під час війни наших читачів цікавили нові моделі, нові вироби українських підприємств, анонс майбутніх новинок, тощо. Ринок у 2022 році значно впав, але він не зник і навіть у деяких сегментах був не найгіршим за історію спостережень. Тому, авторинок – це тема №3, яка цікавила наших читачів.

№4. Паливна та енергетична кризи

Ще одна тема, яка була не притаманна у минулі роки, але яка стосувалася кожного у 2022 році – це паливна та енергетична криза. Після руйнувань нафтобаз та припинення постачання палива з білорусі та росії, в травні в Україні виникла надзвичайно жорстка паливна криза. Ми всі пам’ятаємо пусті АЗС, черги, талони, обмеження у 10 л, та намагання роздобути хоч якусь кількість палива. Країні було потрібно 3000 бензовозів, щоб подолати дефіцит, бо паливо тепер везли безпосередньо на АЗС з країн Європи, звідки його раніше не возили.

Але нафтобізнесу вдалося перемогти і зірвати плани рашистів на повний колапс економіки та транспорту. У найкоротші строки, нафтовики побудували нові логістичні ланцюги постачання, знайшли необхідну кількість бензовозів і наситили ринок паливом. Це була справжня трудова та бізнесова перемога. Бо це була безпека і країни, і армії.

Наступна криза знову виникла в наслідок обстрілів вже енергетичної інфраструктури. Ворог намагався погасити світло у всій країні, спрямовуючи на об’єкти енергосистеми сотні ракет та іранських дронів-камікадзе. І спочатку йому вдавалося знеструмлювати цілі регіони і міста. Але й цей задум у нього не вдався, бо країна почала переходити на автономні генератори, а енергетики лагодити зруйновані об’єкти. Ці дві кризи – це й є подія №4, яку Україна успішно витримала. Хоч і було дуже складно. .

№5. Нульове розмитнення

З квітня Уряд обнулив усі податки на авто, щоб швидко насичувати автівками ЗСУ та інші сили оборони. Крім того, багато автівок було пошкоджено в наслідок обстрілів і вони потребували негайної заміни. Багаторічна мрія багатьох автомобілістів – нульові податки на імпортні авто, нарешті здійснилася, хоч і під час трагічних подій.

Як завжди, скористалися нульовими податками спритні ділки, які почали везти в Україну автомобілі цілими автовозами, викуповуючи усе, що було на ринках країн ЕС. Загалом, з початку квітня та по 30 червня 2022 року в Україну за період дії “нульового” розмитнення завезли 236 792 автомобілі, більшість з яких пригнали саме в червні. В останні дні дії пільг кордони просто були закупорені чергами автівок, які заважали не тільки громадянам, але й вантажівкам завозити товари, палививо, тощо. Тема нульового розмитнення була №5 у цьому році по кількості переглядів новин AUTO-Consulting.

От таким складним був 2022 рік для України, людей та авторинку. Але, дякуючи ЗСУ та іншим Силам Оборони України, ми маємо змогу підвести цей підсумок. І хоч зараз пишу ці строкі на енергії від генератора, впевен, що і це ми подолаємо. Бо попереду нас чекає Перемога, така жаданна і така світла. Тримаємося, віримо у ЗСУ і допомагаємо їм.

Дякуємо нашим читачам, нашим партнерам, що були з нами у 2022 році. Ми весь рік працювали саме для вас.
Усіх наших читачів поздоровляємо з Новим 2023 роком! Побажання у нас одне – скорішої Перемоги!

Які були найрезонансні події у 2021 році

admin

Наверх