Названі найбезпечніші нові авто на українському авторинку > Gercek Tesisat

Названі найбезпечніші нові авто на українському авторинку

Одразу треба сказати, що не обійшлося без сюрпризів. Зокрема, Subaru Outback у цьому раунді тестів випередив за рівнем безпеки моделі німецького Mercedes-Benz та преміального південнокорейського Genesis. Взагалі, у цьому році за рівнем безпеки лідери японці.

У вересні український авторинок активізувався, але не так як завжди

Наскільки в Україні можуть подорожчати автомобілі. Прогноз операторів авторинку

Останнє, а точніше – на сьогодні вже перед останнє оновлення методики Euro NCAP, відбулося у 2020 році. Тоді у краш-тести було внесено найбільші зміни за десятиліття. Зокрема, було використано новий рухомий бар’єрний елемент для краш-тесту з фронтальним зсувом. Він замінив тест на лобове зіткнення, який використовувався з моменту запуску програми у 1997 році. Новий елемент дає змогу не лише визначити ймовірні травми для тих, хто сидить на ближньому та дальньому місцях транспортного засобу під час аварії. Завдяки йому також оцінюється ступінь ризику конструкції передньої частини автомобіля для авто, з яким відбувається зіткнення. Інші оновлення 2020 року включали новий тест на бічний удар (з більшою масою) зі сторони пасажира. Тут оцінюється рух пасажирів і їхні травми. Окрім цього, були запроваджені нові сценарії для тестування систем AEB (автоматичного екстреного гальмування). Тобто, сьогодні нові моделі не лише розбивають на краш-тестах, а й перевіряють, як працюють електронні помічники водія.

Названі найбезпечніші нові авто на українському авторинку - авторинок

Euro NCAP вдосконалює тестування кожні два роки, щоб спонукати виробників автомобілів продовжувати піднімати рівень стандартів безпеки. У липні 2022 року набуло чинності нове законодавство про безпеку транспортних засобів, згідно з яким автоматичне екстрене гальмування (AEB), система допомоги на швидкості та інші системи безпеки є обов’язковими для всіх нових транспортних засобів.

В останньому раунді випробувань Euro NCAP, більш суворі випробування на безпеку загалом пройшли 72 автомобілі. AUTO-Consulting відібрав лише ті, які пропонуються в Україні. Серед них є навіть кілька електрокарів.

Ось – найкращі:

Як за час війни в Україні змінилися уподобання покупців автомобілів

Найпопулярніші кросовери та позашляховики 2022 року в Україні та світі

Як змінився модельний ряд автомобілів у провідних операторів авторинку

1. Subaru Outback
Захист дорослих пасажирів – 88 %. Захист дітей – 89 %. Захист пішоходів – 84 %. Система безпеки – 95 %. Загальний бал Euro NCAP – 356/400.

Названі найбезпечніші нові авто на українському авторинку - авторинок

Якщо ви шукаєте авто із доброю прохідністю, практичним інтер’єром та безліччю технологій безпеки, Outback вартий уваги. Комплектації, які він пропонує, включають AEB, допомогу в утриманні смуги руху, розпізнавання дорожніх знаків, моніторинг сліпих зон і систему попередження про перехресний рух ззаду, щоб попереджати про об’єкти, що перетинають ваш шлях під час руху заднім ходом. Все це допомогло Outback отримати найвищий загальний бал Euro NCAP серед усіх автомобілів, протестованих з моменту введення останнього режиму тестування.

2. Lexus NX
Захист дорослих пасажирів – 91 %. Захист дітей – 87 %. Захист пішоходів – 83 %. Системи безпеки – 91 %. Загальний бал Euro NCAP – 352/400.

Названі найбезпечніші нові авто на українському авторинку - авторинок

Новий NX є першим Lexus, доступним як гібрид, що підключається до мережі. Новий NX 450h+ став плагін-гібридом року у Великобританії, із вражаючою витонченістю, хорошим запасом ходу лише на електриці та низькими викидами CO2. Він також отримав високі оцінки в останньому раунді тестів на безпеку в кожній категорії.

3. Mercedes-Benz EQE
Захист дорослих пасажирів – 95 %. Захист дітей пасажирів – 91 %. Захист пішоходів – 83 %. Системи безпеки – 81 %. Загальний бал Euro NCAP – 350/400.

Названі найбезпечніші нові авто на українському авторинку - авторинок

Mercedes-Benz EQE отримав найвищу оцінку за активні системи допомоги водієві. Він не тільки безпечний для дорослих і дітей, але також оснащений особливо хорошими системами активної безпеки, які забезпечують дистанцію та допомогу в керуванні на автомагістралях. Зокрема, високі бали автомобіль отримав за систему Assisted Driving, і те, як працює функція Active Emergency Stop. Це перша подібна система, випробувана NCAP. Вона автоматично спрямовує автомобіль на повільну смугу або на узбіччя, якщо водій не реагує. Попередні системи просто зупиняли автомобіль на тій смузі руху, якою він їхав. Продуктивність цієї системи принесла EQE максимум 100% у тесті Euro NCAP. До того ж, цю систему правильно позиціонують, як допоміжну. Щоб водій розумів, що йому також потрібно керувати автівкою, а не повністю покладатися на електронних помічників. EQE має офіційний запас ходу до 660 км.

4. Nissan Qashqai
Захист дорослих пасажирів – 91 %. Захист дітей пасажирів – 91 %. Захист пішоходів – 70 %. Системи безпеки – 95 %. Загальний бал Euro NCAP – 347/400.

Названі найбезпечніші нові авто на українському авторинку - авторинок

Qashqai отримав 95% показника Safety Assist, який зрівнявся лише з Subaru Outback (перевірено у вересні 2021 року). До того ж, він має найкращу ціну у середній комплектації, оскільки дешевші комплектації (особливо Visia) оснащені скромно, а топові версії – досить дорогі.

5. Mercedes-Benz C-Class
Захист дорослих пасажирів – 93 %. Захист дітей – 89 %. Захист пішоходів – 80 %. Системи безпеки – 82 %. Загальний бал Euro NCAP – 344/400.

Названі найбезпечніші нові авто на українському авторинку - авторинок

Краш-тести Mercedes-Benz C-Class продемонстрували чудовий захист пішоходів, який забезпечує «активний капот», котрий автоматично піднімається, створюючи подушку над двигуном. C-Class також отримав особливе визнання за свою додаткову систему, яка «розмовляє» з іншими автомобілями через Інтернет, щоб передбачити небезпеку.

6. Mazda CX-60
Захист дорослих пасажирів – 88 %. Захист дітей пасажирів – 91 %. Захист пішоходів – 89 %. Системи безпеки – 76 %. Загальний бал Euro NCAP – 344/400.

Названі найбезпечніші нові авто на українському авторинку - авторинок

CX-60, перша модель Mazda, доступна як гібрид, що підключається до мережі. Цей великий позашляховик пропонує низькі експлуатаційні витрати завдяки здатності пробігати майже 100 км без використання бензину. Результати краш-тестів Euro NCAP продемонстрували високі показники захисту як для дорослих, так і для дітей. CX-60 розроблено таким чином, щоб завдати найменшої шкоди вразливим учасникам дорожнього руху у разі зіткнення. Його система автоматичного екстреного гальмування здатна виявляти та уникати зіткнень з велосипедистами та пішоходами, а також – іншими транспортними засобами.

7. BMW X1
Захист дорослих пасажирів – 86 %. Захист дітей пасажирів – 89 %. Захист пішоходів – 79 %. Системи безпеки – 92 %. Загальний бал Euro NCAP – 343/400.

Названі найбезпечніші нові авто на українському авторинку - авторинок

Новий BMW X1 базується на тій самій платформі, що й 2 серія Active Tourer. Тому – це один із найпросторіших сімейних позашляховиків. Він постачається як плагін-гібрид. У тестах Euro NCAP Х1 отримав одну з найвищих оцінок Safety Assist, завдяки корисним, але ненав’язливим системам допомоги водієві. Система підтримки смуги обережно коригує транспортний засіб, якщо він виходить за межі смуги, а також втручається в більш критичних ситуаціях. А система підтримки швидкості визначає місцеве обмеження швидкості, але дозволяє водієві вибрати, чи дозволяти системі самій встановлювати максимальну швидкість автомобіля.

8. Volkswagen ID.4
Захист дорослих пасажирів – 93 %. Захист дітей – 89 %. Захист пішоходів – 76 %. Системи безпеки – 85 %. Загальний бал Euro NCAP – 343/400.

Названі найбезпечніші нові авто на українському авторинку - авторинок

ID.4 став другою моделлю, яка приєдналася до зростаючої лінійки електромобілів Volkswagen. Крім міцної конструкції, яка добре захищає як пасажирів, так і акумулятор, ID.4 постачається з повним набором подушок безпеки, включаючи одну між передніми сидіннями, яка зменшує травми під час бічних ударів. Електрокар також оснащений місцевою системою попередження про небезпеку у стандартній комплектації.

9. Mercedes-Benz EQS
Захист дорослих пасажирів – 96 %. Захист дітей пасажирів – 91 %. Захист пішоходів – 76 %. Системи безпеки – 80 %. Загальний бал Euro NCAP – 343/400.

Названі найбезпечніші нові авто на українському авторинку - авторинок

EQS — розкішний електричний лімузин, який дає тим, хто хоче бути екологічним, альтернативу існуючому Mercedes-Benz S-Class. Він може проїхати до 770 км між зарядками. Euro NCAP присудив йому найвищий бал захисту дорослих пасажирів серед усіх автомобілів, протестованих у 2021 році, а також – дуже високий рейтинг захисту дітей.

Найдоступніші SUV на українському авторинку, які є в наявності

admin

Наверх