Міфоліквідація 2.0: LIQUI MOLY розвінчує популярні авто-міфи > Gercek Tesisat

Міфоліквідація 2.0: LIQUI MOLY розвінчує популярні авто-міфи

Міф 1:
Не можна лити миючі присадки в пальне, тому що бруд з бака заб’є форсунки
Реальність:

– Це не правда! Присадки не можуть «підняти» бруд з бака – вони працюють тільки при температурах, близьких до робочої температури двигуна.
Миючі присадки призначені в основному для очищення інжекторів, відповідно, вони працюють тільки за високої температури, в двигуні – а в баку, при температурах від мінус 40 до плюс 40, активні миючі речовини присадок неактивні. Розчинників, які можуть якось вплинути на можливий осад в баку, в миючих присадках просто немає.
Нарешті, бруд з бака, навіть якщо він там є, не може потрапити в двигун, оскільки на його шляху є складна багаторівнева система фільтрації.
До речі, згідно сучасних паливних стандартів, миючі присадки є обов’язковим компонентом будь-якого пального. Але якщо ви з тих чи інших причин сумніваєтеся в якості пального, то поліпшити його миючі та захисні властивості можна за допомогою наших присадок.
Міфоліквідація 2.0: LIQUI MOLY розвінчує популярні авто-міфи - LIQUI MOLY

Міф 2:
Замість омивача можна використовувати воду, додавши рідке мило

– Можна, але це буде не зовсім безпечно. Справа в тому, що звичайне мило може бути досить агресивним: до гумових ущільнювачів, гуми двірників або по відношенню до полікарбонатних фар авто, які зараз широко використовують.
По-перше, у спеціалізованих омивачах використовуються спеціальні поверхнево-активні речовини (ПАР), які не шкодять ні гумі двірників, ні гумовим ущільнювачам, ні полікарбонатною фарам. По-друге, ПАВи покращують змивання специфічного «дорожнього» бруду: слідів від мошок, що розбилися на склі, суміші мікрокрапель олив з дорожнім пилом, мікрочастинок силікону від покришок що зношуються. Таким чином, хороший омивач краще і швидше очищає поверхню скла від бруду, покращуючи огляд і збільшуючи безпеку руху.
Особливо добре різниця між омивачем і водою з милом буде помітна в нічний час, в світлі фар зустрічних автомобілів.
Міфоліквідація 2.0: LIQUI MOLY розвінчує популярні авто-міфи - LIQUI MOLY

Міф 3:
Навіщо чистити кондиціонер, якщо в салоні немає неприємного запаху

– Як правило, неприємний запах з’являється, коли, грубо кажучи «вже запізно». Якщо такий запах з’явився в салоні – значить бруду, бактерій, грибків і плісняви всередині кондиціонера накопичилося занадто багато.
Справа в тому, що в кондиціонері завжди присутній конденсат, волога. А враховуючи, що кондиціонер зазвичай використовують в теплу пору року, в спеку – там завжди є хороший ґрунт для розмноження бактерій, грибків і плісняви. Відповідно, час від часу кондиціонер потрібно «знезаражувати» – інакше всі ці мікроорганізми і плоди їхньої життєдіяльності можуть привести до тяжких наслідків: погіршення самопочуття, легеневих проблем, алергії. Особливо, якщо врахувати, що внутрішній простір автомобіля значно менше будь-якого приміщення, в якому працює звичайний кондиціонер – в автомобілі ми буквально дихаємо всім тим, що могло накопичитися всередині системи кондиціонування.
Очищення, тобто знезараження нутрощів кондиціонера – наприклад самостійно два рази на рік – це мінімально необхідна профілактика. Якщо така профілактика не проводилася, і з’явився неприємний запах – в цьому випадку краще звернутися на сервіс і зробити професійну чистку кондиціонера. Профілактична чистка тут може і не допомогти.
Міфоліквідація 2.0: LIQUI MOLY розвінчує популярні авто-міфи - LIQUI MOLY

Міф 4:
Зношений двигун можна відремонтувати за допомогою присадки

– Поки в світі не існує технології ремонту зношених двигунів за допомогою хімії. Присадки покликані вирішувати інші завдання.
Існує ряд присадок, які в основному використовуються для продовження ресурсу, або захисту від зносу чи від відкладень. І є присадки, які призначені для вирішення конкретних проблем, наприклад з тиском масла. Або для очищення забруднених деталей, вузлів і агрегатів. Іншими словами, є присадки для вирішення конкретних проблем, якщо це ще можна вирішити без ремонту. А є – для профілактики, вони призначені для запобіганню виникнення таких проблем.
Міфоліквідація 2.0: LIQUI MOLY розвінчує популярні авто-міфи - LIQUI MOLY

Міф 5:
Якщо заправлятися на хороших заправках, в пальному ніколи не буде води

– Джерелом води в баку автомобіля є не тільки заправка. Головне джерело – це конденсат, який може накопичуватися за рахунок різниці температур, особливо в осінньо-зимовий і зимово-весняний періоди.
Конденсат утворюється на стінках бака від контакту з ними вологого повітря – за рахунок перепадів температури в місці такого контакту. І якщо бак не повний (а він апріорі не буває повним крім моменту заправки на АЗС «під пробку») – в ньому буде накопичуватися конденсат. Чим менше пального в баку, тим більше буде конденсату.
Для боротьби з цим явищем є спеціально розроблені присадки – як для бензину, так і для дизельного пального. Вони абсорбують і безпечно видаляють воду з пального. Для цього достатньо залити таку присадку в бак при заправці.
Міфоліквідація 2.0: LIQUI MOLY розвінчує популярні авто-міфи - LIQUI MOLY

Міф 6:
Антифриз можна вибирати за кольором

– Це абсолютно неправильне твердження. Охолоджуючу рідину потрібно вибирати за приписом: або виробника автомобіля, або виробника двигуна. Цю інформацію можна знайти в сервісній книжці або в книжці по експлуатації авто, в дилерському центрі і т.д. Є класифікації, специфікації і допуски виробників – відповідно до цієї інформації і потрібно підбирати антифриз.
Що ж стосується кольору – є, наприклад, антифризи синього і зеленого кольору які сумісні і добре поєднуються між собою. І навпаки: є, наприклад, зелений антифриз для європейських автомобілів і зелений антифриз для авто, призначених для експлуатації в Азії – які абсолютно несумісні, їх категорично не можна змішувати між собою. Запам’ятайте: орієнтуватися «на колір» категорично не можна.
Міфоліквідація 2.0: LIQUI MOLY розвінчує популярні авто-міфи - LIQUI MOLY

Міф 7:
Сучасна рідка моторна олива не забезпечує якісного змащування

– У гонитві за зменшенням шкідливих викидів і економією пального людство змушене знижувати тертя деталей в двигуні. Один із способів, яким цього можна досягти – це знизити в’язкість оливи, зробити її рідкою. А щоб така олива не призводила до швидкої смерті двигуна, її «дооснащують» дуже потужними захисними присадками.
Але найголовніше те, що сучасні оливи низької в’язкості підходять для сучасних двигунів. Вони захищають нові мотори настільки ж добре, як оливи минулих поколінь захищають двигуни автомобілів минулих років.
Головне, щоб конкретна олива відповідала конкретному допуску виробника автомобіля або двигуна – і можна бути впевненим, що вона забезпечить йому якісне змащування.
А ще для тих, хто боїться лити такі «рідкі» оливи, LIQUI MOLY створив серію моторних олив Molygen new generation, в яких є додатковий захист.
Міфоліквідація 2.0: LIQUI MOLY розвінчує популярні авто-міфи - LIQUI MOLY

А які ви чули “бородаті міфи”? Надсилайте ваші міфічні історії в будь-яку соцмережу LIQUI MOLY UKRAINE. Автор найнеочікуванішого міфу отримає від нас подарунок!

https://www.instagram.com/liquimoly_ukraine
https://www.facebook.com/LiquiMolyUkraine

admin

Наверх