Можно ли устанавливать 3D номерные знаки на свой автомобиль. Комментарий полиции > Gercek Tesisat

Можно ли устанавливать 3D номерные знаки на свой автомобиль. Комментарий полиции

Так, заместитель начальника Патрульной полиции Алексей Белошицкий прокомментировал законность использования 3D номерных знаков взамен штатным:

Пункт 4.3 ДСТУ 3650:2019 “Дорожній транспорт. Знаки номерні транспортних засобів. Загальні технічні умови” чітко говорить про те, що ДНЗ виготовляються шляхом штампування зі стрічки з алюмінію або з листової сталі. Натомість спосіб виготовлення 3Д номерних знаків передбачає нанесення акрилових символів на зовнішню сторону алюмінієвого знаку. Висновок: 3Д номерні знаки не відповідають встановленим вимогам ДСТУ 3650:2019.

Щодо Правил дорожнього руху. Відповідно до пункту 2.9 “в”, водієві забороняється керувати транспортним засобом з номерним знаком, що не відповідає вимогам стандартів. Таку ж норму містить і КУпАП, де передбачено і відповідальність (ч.6 ст. 121 КУпАП) – штраф 170 грн. За вчинення ж такого правопорушення вдруге протягом року – штраф 255 грн. або громадські роботи на строк від тридцяти до сорока годин, з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого.

А тепер запитання до вас: чи вартує краса номерного знаку невстановленого зразка притягнення до адміністративної відповідальності?

Не порушуйте і бережіть себе/ – сообщил замначальника Патрульной полиции Украины.

Как видим, в полиции считают, что использование 3D-номеров – это нарушение.

admin

Наверх