Майже електрокари: Найекономічніші позашляховики, які доступні в Україні > Gercek Tesisat

Майже електрокари: Найекономічніші позашляховики, які доступні в Україні

Звичайно, далеко не всі економічні SUV продаються та користуються популярністю в Україні. Тому, журналісти AUTO-Consulting адаптували перелік британських колег під вітчизняні реалії.

Переважна більшість позашляховиків через свої розміри, велику вагу та повний привод не можуть похвалитися економічністю. Хоча, є кросовери із досить помірним споживанням пального. Вирішенням проблеми економічності великого автомобіля із підвищеною прохідністю британці вважають гібриди та плагін-гібриди. Адже, наприклад, гібриди, які можна підзаряджати від домашньої мережі, досить часто забезпечують такий пробіг суто на електриці, якого вистачає, щоб доїхати на роботу та назад. Тобто – практично не витрачати дефіцитного та дорогого пального.

Майже електрокари: Найекономічніші позашляховики, які доступні в Україні - електро

Наведені моделі – найекономічніші у модельній лінійці кожної марки. Британці оцінювали економічність SUV за офіційними даними показників, отриманих за циклом WLTP та за результатами власних тестів. До речі, деякі із перелічених економічних SUV тестували і кореспонденти AUTO-Consulting. Тож маємо і власні дані.

Автомобілі розташовані у алфавітному порядку.

Audi Q5 40 TFSIe у версії гібриду, який можна підзаряджати від мережі, дає змогу проїхати лише на електриці 60 кілометрів. Середнє споживання пального – 2,1-2,6 л/100 км.

BMW X5 xDrive45e вирізняється серед конкурентів не лише практичністю, гострою керованістю, багатим оздобленням інтер”єру та найкращою інформаційно-розважальною системою у класі. У версії гібрида, який можна підзаряджати від мережі, BMW X5 здатен проїхати суто на електриці серйозні 87 кілометрів. Середнє споживання пального – 2,1 л/100 км.

Майже електрокари: Найекономічніші позашляховики, які доступні в Україні - електро

Citroen C5 X 1.6 Plug-In Hybrid 225 – практичний та привабливий автомобіль, який забезпечує непогану економію пального. У середньому – 1,3 л/100 км. Проте, британські журналісти вважають, що ця модель із двигуном Puretech 130 – стане дешевшою при купівлі, та також забезпечить зовсім непогану економію пального навіть без гібридного модуля.

Renault (Dacia) Duster 1.5 Blue dCi 2WD із дизельним двигуном та переднім приводом – чудовий вибір, коли мова йде про економію. Адже і за рахунок стартової ціни, і завдяки помірному споживанню пального, ця модель – чудовий вибір. Середнє споживання 4,7 л/100 км.

Совсем другой Renault Duster. Тест-драйв

Майже електрокари: Найекономічніші позашляховики, які доступні в Україні - електро

DS 7 Crossback 1.6 E-TENSE – преміальний кросовер, який відкриває нові можливості для своїх власників. З одного боку – преміальну якість руху та спортивну динаміку. З іншого – досить стримане споживання пального. На тестах AUTO-Consulting ми вклалися у 1,3-1,5 л/100 км. А пробіг лише на електриці у преміального французького кросовера становить близько 52 км.

Двойная сила и двойная экономия в премиальном DS7 Crossback E-Tense 4х4? Тест-драйв

Ford Kuga 2.5 PHEV. Незважаючи на солідні розміри, це – найекономічніший кросовер Ford. Не в останню чергу тому, що це плагін-гібрид. Пробіг на одній зарядці у нього 63 км. Середнє споживання пального – 1,2 л/100 км.

Семейный «Порш» за разумные деньги. Тест-драйв нового поколения Ford Kuga

Hyundai Tucson 1.6 TGDi Plug-in Hybrid – великий сiмейний кросовер із плагін-гібридним силовим агрегатом. Має оригінальний дизайн та непогане оснащений. Запас ходу лише на електриці – 58 км. Середнє споживання пального у нас під час тесту вийшло 5 л/100 км.

Почему новый Hyundai Tucson ждет успех на рынке. Наш тест-драйв

Майже електрокари: Найекономічніші позашляховики, які доступні в Україні - електро

Land Rover Range Rover 3.0 P440e – найекономічніша модель у лінійці британської марки. Зрозуміло, що таке звання отримане завдяки плагін-гібридному приводу. Лише на електриці автомобіль може проїхати 100 км. Середнє споживання пального – до 1 л/100 км, якщо постійно заряджати батарею.

Lexus NX 450h – не лише найекономічніший кросовер японської марки, а й володар титула найкращого плагін-гібрида 2022 року. Лише на електриці здатен проїхати 72 км. Середнє споживання пального – 0,9 – 1,1 л/100 км.

Майже електрокари: Найекономічніші позашляховики, які доступні в Україні - електро

Mercedes-Benz GLE 350de 4Matic поєднує плагін-гібридну систему із економічним дизельним двигуном. Пробіг лише на електриці – 93 км. Середнє споживання пального – 1,1 л/100 км.

Opel Grandland Hybrid 1.6 – плагін-гібридна версія дає змогу проїхати лише на електриці 64 км. Також вона демонструє середнє споживання пального у 6,5 л/100 км.

Майже електрокари: Найекономічніші позашляховики, які доступні в Україні - електро

Peugeot 3008 1.6 Hybrid 225 має непогані показники економічності не лише у гібридній версії, а і з 1,2-літровим бензиновим двигуном. Пробіг плагін-гібрида лише на електриці – 63 км. Середнє споживання пального – 2 л/100 км.

100 км на 2-х литрах бензина. Тест-драйв обновленного Peugeot 3008 Plug-in Hybrid4

Skoda Karoq 2.0 TDI 116 – модель із 114-сильним дизельним двигуном – найекономічніша у чеської марки. Хоча зовсім непоганий з точки зору економічності та ефективності і 1,5-літровий двигун. Середнє споживання пального – 4,4 л/100 км.

10 причин обратить внимание на Skoda Karoq

Майже електрокари: Найекономічніші позашляховики, які доступні в Україні - електро

Toyota RAV4 2.5 PHEV – місткий та практичний гібридний кросовер, який здатен забезпечити витрати пального у 4,7 л/100 км.

Тест-драйв Toyota RAV4 Hybrid. В чем секрет популярности гибрида RAV4?

Volkswagen Tiguan 1.4 TSI eHybrid – плагін-гібрид, який здатен проїхати лише на електриці 50 км. Що зовсім непогано, враховуючи загальну потужність силового агрегата у 241 конячку. Середнє споживання пального – 1,8 л/100 км.

Майже електрокари: Найекономічніші позашляховики, які доступні в Україні - електро

Volvo XC60 2.0 T6 Recharge – шведський плагін-гібрид здатен проїхати лише на електриці 74 км. Середнє споживання пального – 1,9 – 2,0 л/100 км.

Як бачимо, варіанти зекономити на пальному є навіть у SUV. Ситуація, яка наразі склалася в Україні дасть змогу по новому подивитись та оцінити переваги та недоліки гібридних автівок.

Український авторинок у квітні трохи підріс, але поки демонструє катастрофічне падіння

admin

Наверх