Львівщина закупила 126 шкільних автобусів у українського виробника > Gercek Tesisat

Львівщина закупила 126 шкільних автобусів у українського виробника

Тобто кошти Львівщини і теріторіальних громад будуть повністю працювати на українську економіку.

сьогодні передали громадам області перші 25 «школяриків» зі 126, які закупили зі застосуванням електронної системи публічних закупівель «Prozorro». Вартість одного такого автобуса – близько 2,4 млн грн.

Це підтримка українського виробника – АТ «Черкаський автобус». У цих автобусах є все необхідне також для того, щоб транспортувати дітей з інвалідністю. Дякую Федерації роботодавців України, яка допомогла нам вивчити ринок і знайти підприємство, яке використовує у виробництві максимум українських комплектуючих.

До початку повномасштабної війни шкільний автопарк нашої області налічував близько 400 автобусів. З 24 лютого освіта Львівщини стала однією зі сфер, які найбільше включилась у допомогу нашій армії та людям у біді: поселяли у школах та спортзалах вимушених переселенців, власним коштом годували їх, готували передачі на фронт, плели сітки й віддали на потреби армії близько 100 шкільних автобусів. Ще орієнтовно 170 автобусів потребують заміни через тривалий час експлуатації. До кінця цього року Львівщина планує закрити потребу області у шкільних автобусах на 80%.

admin

Наверх