Китайські виробники відкусили у КАМАЗ третину російського ринку самоскидів > Gercek Tesisat

Китайські виробники відкусили у КАМАЗ третину російського ринку самоскидів

Найкраще втрату ринку самоскидів ілюструє частка КамАЗу. За підсумками 11 місяців минулого року челнінський автогігант займав 37,4% ринку, а через 12 місяців на самоскиди з Татарстану припадало лише 28,5% продажів. Після відходу європейських виробників вантажівок покупці перейшли на машини з Піднебесної.

В особистому заліку КамАЗ зберіг перший рядок, але перевага над Shacman (Shaanxi) скоротилася до п’ятисот одиниць. На частку КамАЗу та Уралу припадає менше третини всього російського ринку самоскидів (32,8%), тоді як китайські автогіганти зайняли 57,5% сегмента. Вражає приріст продажів Shacman, FAW та Howo: ринок зріс на 39%, а попит на самоскиди вищезгаданих китайських марок збільшився більш ніж удвічі!

Китайські автовиробники тіснять КамАЗ не лише у сегменті самоскидів. У рідному для автогіганта Татарстані частка вантажівок з Піднебесної за 10 місяців 2022 року зросла в 6,5 рази (у лідерах — Shacman, FAW та JAC), а продаж нових КамАЗів за той же період знизився на 43%.

Прес-служба КамАЗу оптимізму не втрачає. Наступного року автогігант має намір продати 50 тисяч вантажівок та збільшити частку на російському ринку. За підсумками 2021 року частка КамАЗу на ринку вантажівок досягла 44%, а на ринку спецтехніки — 60%.

Китайський виробник згортає постачання двигунів для КАМАЗу через ризик санкцій

admin

Наверх