Китайські вантажівки в росії займають вже майже третину ринку > Gercek Tesisat

Китайські вантажівки в росії займають вже майже третину ринку

Китайські вантажівки в росії займають вже майже третину ринку - Китай
У Росії різко зріс продаж вантажних автомобілів китайських брендів, повідомляє «Автостат» з посиланням на дані АТ «Електронний паспорт». За перший місяць літа в країні було продано 1781 вантажівку марок із КНР — це 30,9% всіх тягачів, проданих на російському ринку. «Китайці» збільшують присутність на тлі масового виходу західних брендів, які заморозили як імпорт машин, так і виробництво на території країни.
Наприклад, з січня до березня нинішнього року частка китайських моделей на російському ринку вантажної техніки становила від 9% до 10,5%. У квітні вона різко зросла – до 18,4%, а у травні – до 25,4%. Зрештою, у червні на «китайців» припало вже 30,9% продажів — тобто майже третину всіх реалізованих вантажівок.

Частка машин шведських марок тим часом впала з 13% на початку року до 1,4% в червні, німецьких – з 6% до 1,2%. Продажі тягачів із Франції, Нідерландів та США, і до введення санкцій, які не демонстрували високого попиту, впали майже до нуля.

Виробники вантажівок Scania, Volvo, MAN, Mercedes-Benz та Iveco, що пішли з Росії, не тільки зупинили продажі та імпорт: як виявилося, вони відмовляються проводити сервісне обслуговування раніше реалізованих машин. У зв’язку з цим на початку червня «Громадська споживча ініціатива» звернулася до Генпрокуратури та МВС із проханням перевірити фірми і, якщо буде необхідно, притягнути їх до кримінальної відповідальності.

Тим часом, на українському ринку вантажних автомобілів частка китайських брендів за перше піврічча склала 10%

У червні український ринок причепної техніки перевершив довоєнні обсяги

admin

Наверх