Звідки до нас прийшло виробництво мото та велосипедів. Історія фабрики Лейтнера > Gercek Tesisat

Звідки до нас прийшло виробництво мото та велосипедів. Історія фабрики Лейтнера

Більше того, саме тут було вироблено перший у тодішній Російській Імперії велосипед, мотоцикл, та згодом Лейтнер став і одним з піонерів автомобілебудування. Отже вплив Лейтнера був настільки потужний, що про нього треба розповісти докладно. Бо саме він першим приніс виробництво велосипедів і до України, до Харкова.

Ця цікава історія розпочалася у 1886 році у Ризі, коли Олександр Лейтнер заснував свою компанію і почав виробляти велосипеди. Він був перший виробник у тодішній Російській Імперії, до якої входили не тількі країни майбутнього СРСР, але й ще Польща та Фінляндія. У латвійському музеї велосипедів Saulkrasti збереглися ранні зразки велосипедів Лейтнера (Leutner), які тоді мали змогу купити лише заможні люди.

13 березня 1999 року ЗМІ повідомляють про початок виробництва на фабриці Лейтнера перших мотоциклів, а у 1901 році на виставці дебютує і перший автомобіль ризької фабрики. Це відбулося за багато років до появи перших Русо-Балтів.

Представництва Лейтнера відкриваються у Москві, Санкт-Петербурзі, Варшіві, Лодзі та у Києві. Його фабрика виробляє по 8000 велосипедів на рік і стає міцним промисловим лідером. Але…Все змінила Перша світова війна. Фабрику Лейтнера евакуюють до Харкова, де згодом на її базі виникне у 1923 році Перший державний велозавод, який згодом ми будемо знати, як ХВЗ.

Сам Олександр Лейтнер захворіє, емігрує і помре у Італії у 1926 році. Але у стінах його колишньої фабрики виникне новий виробник – Густав Еренпрейс, який згодом перетвориться на славнозвісну Sarkana Zvaigzne – Ризький мотозавод. А Харківський велозавод у 1946 році фактично стане співзасновником Львівського вело, а згодом і мотозаводу (ЛМЗ). Ось яка величезна спадщина виявилась у фабрики Лейтнера.

Детально цю історію і зразки виробів Лейтнера можна подивитися у цьому відео:

admin

Наверх