За період "нульового розмитнення" було провернуто аферу з 65 тис. автомобілів > Gercek Tesisat

За період "нульового розмитнення" було провернуто аферу з 65 тис. автомобілів

Як повідомив керівник дилерських центрів AUTO CRAFT Григорій Гріншпун, це була масштабна афера.

Чому я називаю це аферою – тому, що Закон 2142-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо вдосконалення законодавства на період дії воєнного стану» був ініційований та проштовхнутий купкою провладних депутатів ВР з подачі їх спільників з напівкримінального бізнесу.

У чому саме суть афери: під прикриттям закону 2142-ІХ купуються “свіжі” автомобілі, які після розмитнення ставляться на склад-накопичувач і реалізовуються лише після скасування закону.

Сіль афери: ввезти автівки без мита, а потім продати їх з урахуванням усіх податків, існуючих на момент продажу!

Тільки таких «схемних» автівок було ввезено в країну під «нуль» більш ніж 65 тисяч одиниць.

Всіх причетних до ухвалення закону 2142-ІХ треба кваліфікувати за статтею 185 Кримінального кодексу України: Крадіжка, вчинена в особливо великих розмірах за попередньою змовою організованою групою осіб.

Я вважаю, що був скоєн злочин проти Держави Україна! І цей злочин був скоєн в той час, коли Україна потерпає від ворожої агресії росіі, тобто був скоєн воений злочин!

Тому, я пропоную Верховній Раді терміново створити спеціальну тимчасову слідчу комісію, виключно з депутатів опозиційних партій, із залученням антикорупційних органів та експертів в автомобільній галузі для розслідування вищезазначеного військового злочину проти України! – написав Григорій Гріншпун у Facebook.

Дійсно, далеко не всі автомобілі, які завозилися по нульовому розмитненню – це буди доступні іномарки. Були й наддорогі Ferrari, Bentley, Mercedes-Benz та McLaren, з яких не було сплачено жодного податку. Формально, їх імпортували не порушуючи закон, бо на той час діяло нульове розмитнення, але питання все ж нікуди не ділися.

admin

Наверх