Житомирщина передасть до ЗСУ 4 конфісковані позашляховики > Gercek Tesisat

Житомирщина передасть до ЗСУ 4 конфісковані позашляховики

Зокрема, під час здійснення публічного обвинувачення за фактом продажу товарів гуманітарної допомоги у значному розмірі, під час воєнного стану (ч. 3 ст. 201-2 КК України), прокурор ініціював застосування спецконфіскації щодо предмету злочину – 4-х авто на користь держави і передачі їх військовій частині. Суд підтримав позицію прокурора та ухвалив позитивне рішення.

Також фігуранта провадження визнано винним у скоєнні злочину і засуджено до позбавлення волі строком на 5 років з іспитовим терміном 1 рік і 6 місяців та позбавлено права займатися діяльністю, пов’язаною з отриманням, розподілом та використанням гуманітарної допомоги протягом двох років.

Прокурор у суді довів, що 54-річний житомирянин протягом червня – серпня минулого року цинічно заробляв на продажу автомобілів, поставлених як гуманітарна допомога військовим.

Обвинувачений, будучи причетним до благодійного фонду, надавав водіям від імені цього фонду листи для митного посту, у яких зазначалося, що запланований для ввезення транспорт є гуманітарною допомогою, яку потребують ЗСУ. Відповідно, автомобілі розмитнювали на пільгових умовах.

Однак замість того, щоб передати транспорт військовим формуванням, «благодійник» автомобілі продавав, а гроші привласнював. За продаж чотирьох позашляховиків він отримав 560 тис. грн. З цією сумою у серпні минулого року його затримали правоохоронці. Свою вину чоловік визнав та розкаявся у скоєному.

ЗСУ отримали 15 пікапів для захисту неба над Києвом

admin

Наверх