Експерти радять скоріше використовувати запаси пального, які стоять у каністрах по гаражах > Gercek Tesisat

Експерти радять скоріше використовувати запаси пального, які стоять у каністрах по гаражах

Як зазначає Артем Куюн з компанії А-95, тривале зберігання (1 рік та більше) – атрибут пального високої якості. А тепер давайте усвідомимо, що у розпал ажіотажу, коли з заправок вигрібали все, шо горить, туди далеко не завжди потрапляло пальне заводської якості. І саме в цей період люди формували свої нафтові поклади.

То ж бочка дизеля чи бензину з фундаменту енергонезалежності може запросто перетворитися у неприємну проблему. Рекомендації тут такі:

1. Літній дизель з каністр ще можна встигнути використати до морозів. В каністри ж краще залити зимовий сорт.

2. Якщо ДП вже почало загущуватися, додайте присадку, але бажано за плюсової температури та безпосередньо перед використанням.

3. Запаси бензину, що зберігається більше 6 місяців, краще оновити. Купуйте перевірене. Економія тут може дорого коштувати.

4. Спиртовому бензину в участі відмовити.

5. Якщо не впевнені чи не зіпсувалося пальне – налийте в бак трошки та спробуйте завести мотор. Якщо шо, легше буде відкачувати або розбавити «свіжим».

Найскладніша ситуація з дизелем, бо саме у ньому містяться парафіни. Вони кристалізуються під впливом низьких температур та перетворюють у мороз літній сорт дизпалива в желе. Усе ДП, що мають українців запасах, закуплене в теплий сезон, то ж за +5°С починаються проблеми. Тому, краще випалити цей дизель зараз, до настання холодів, та залити запас вже з нових партій зимових сортів.

admin

Наверх