Для перевезення дизелю вже залучають навіть спиртовози та молоковози, але все одно транспорту не вистачає > Gercek Tesisat

Для перевезення дизелю вже залучають навіть спиртовози та молоковози, але все одно транспорту не вистачає

Логістика на паливному ринку, яка функціонувала до початку війни, не передбачала великого парку бензовозів, бо вони використовувались для розвезення палива з нафтобаз безпоседедньо до АЗС. І їх кількість була на рівні 1000 одиниць на всіх операторів ринку.

Після знищення ракетними обстрілами декількох нафтобаз, та повної блокади постачань палива з білорусії та росії, а також морським шляхом, нафторинок переорієнтувався на постачання палива автотранспортом з Європи. Для цього потрібно було близько 4000 бензовозів. А залучивши усе, що тільки можна, вдалося створити флот у 2000 одиниць. Тобто, дефіцит мінімум 50%.

Крім того, ринок переорієнтувався. Зараз вже є багато пропозицій палива на кордоні, а от хто повезе його до Дніпра, або Сум? Це велике питання, – каже власник мережі Prime Дмитро Леушкін. Тому і почали возити дизель у бітумовозах. Переорієнтують під такі перевезення навіть спиртовози та молоковози, бо цистерн катастрофічно не вистачає.

Стрімке зростання парку бензовозів вже вичерпалося. Все що можна було швидко придбати – вже придбали, усі хто мав хоч якусь цистерну, вже возить паливо. Далі зростання буде вже тільки за рахунок виробництва нових цистер.

Як зазначає AUTO-Consulting, в Україні є виробник якісних паливних автоцистер – це одеське підприємство Everlast. Воно зараз завантажено повністю. Крім того, цистерни відповідного призначення можуть виробляти ще на двох-трьох підприємствах України, але у меньшою кількості. Отже, доведеться залучати багато закордонних виробників, щоб швидко покрити дефіцит паливних цистерн в Україні. Або розгортати їх виробництво в Україні.

admin

Наверх