Для ЗСУ в Британії закупили партію бронемашин сімейства CVR(T) > Gercek Tesisat

Для ЗСУ в Британії закупили партію бронемашин сімейства CVR(T)

Порошенко продемонстрував придбані FV105 “Sultan”, FV103 “Spartan” та FV104 “Samaritan”, які знаходяться на військовому складі у Британії.

“Це – бойова машина, називається Spartan. Вони виконують розвідувальну, дозорну і бойову функцію. На сьогоднішній день ми спільно купуємо і спрямовуємо для контрнаступу в Україну цю броньовану техніку“, – розповів Порошенко.

Петро Порошнеко розповів, що машини придбані за рекомендаціями українських військових. “Під час поїздок на Схід та Південь військові дуже радили мені подивитися у бік машин Spartan, декілька десятків яких вже поставили Україні зі Сполученого Королівства“, – пояснив Порошенко.

Приїхавши до Британії, волонтери домовилися з Міністерством оборони, аби вони показали цю техніку. “Ця техніка в ідеальному стані. Усі ці машини одного типу, але заточені під різні функції“, – зазначив Порошенко.

Командно-штабні машини FV105 “Sultan” мають додаткове радіозв’язкове обладнання, столик для топографічних карт та планшетів, додаткові акумуляторні батареї.

Санітарні бронетранспортери FV104 “Samaritan” виконують на полі бою роль броньованих машин швидкої допомоги.

Шість гусеничних бронетранспортерів FV103 “Spartan” днями відправляться через Польщу до України. Цей БТР може перевозити до семи осіб, у тому числі трьох членів екіпажу. Озброєний одним кулеметом 7,62 мм.

Для ЗСУ закупили 60 армійських вантажівок та позашляховиків

admin

Наверх