Двомасовий маховик: ZF Aftermarket рекомендує бути обережним при виборі альтернативних запасних частин > Gercek Tesisat

Двомасовий маховик: ZF Aftermarket рекомендує бути обережним при виборі альтернативних запасних частин

Однак двомасовий маховик не тільки служить для створення комфорту, він є невід’ємною частиною конструкції двигуна. ДММ дозволяє запускати силовий агрегат на гранично низьких швидкостях у сучасних трансмісіях з екстремальними навантаженнями. Багато автовласників не знають про це. І коли після великого пробігу настає час замінити ДММ, вони часто шукають дешевшу альтернативу, таку як одномасовий маховик, який пропонують деякі постачальники запасних частин.

Філіп Янчевскі (Philipp Janczewski), керівник відділу розвитку навчання в ZF Aftermarket, рекомендує СТО не піддаватися на умовляння клієнтів: «Якщо під час заміни зчеплення автомобіль переобладнається з двомасового на одномасовий маховик, то в кращому випадку знизиться комфорт водіння, а в деяких випадках це може призвести до пошкодження трансмісії. Автомобілі, оснащені ДММ у стандартній комплектації, як правило, потужніші. Вони мають більш високі крутні моменти та високий тиск уприскування. ДММ захищає трансмісію від сильних крутильних коливань, що виникають, і запобігає тертю і зносу деталей трансмісії. Одномасові маховики не зможуть впоратися із цим завданням».

Іншим наслідком переходу на одномасовий маховик може стати збільшення викиду шкідливих речовин. При русі на низьких швидкостях можуть виникати проблеми, які підвищать витрату палива, а, відповідно, і викиди CO2.

Правильна та своєчасна діагностика несправностей
Професіонали на СТО знають, що коли водій скаржиться на незвичайні шуми у тій частині автомобіля, де встановлено двомасовий маховик, причиною не завжди є його несправність. Проте, нерідко його замінюють як стандартний захід. Експерти ZF Aftermarket вважають, що це не завжди потрібно. Неприємні шуми можуть бути спричинені іншими факторами, такими як несправність у системі уприскування. Іншою можливою причиною шуму може бути погана робота стартера: через недостатню напругу батареї або корозію поверхні електричних контактів. Експерти ZF Aftermarket наполегливо рекомендують перед демонтажем ДММ провести ретельну діагностику несправностей по всій периферії двигуна, щоб визначити справжню причину та уникнути подальшого пошкодження ДММ.

ZF Aftermarket надає необхідні знання з діагностики та усунення несправностей, а також технічного обслуговування та заміни ДММ у рамках своєї програми навчання. Для обслуговування цього компонента приводу потрібний досвід та глибокі знання про взаємодію коробки передач із системою зчеплення. Технічні семінари ZF Aftermarket містять всю інформацію щодо двомасових маховиків, необхідну для СТО у повсякденній роботі.

admin

Наверх