Данило Гетманцев повідомив, чому було прийняте рішення відмовитись від нульового розмитнення > Gercek Tesisat

Данило Гетманцев повідомив, чому було прийняте рішення відмовитись від нульового розмитнення

За його інформацією, на вчора громадяни вже встигли завезти в Україну та розмитнити близько 20 тис. автівок. Але, аналіз цих автівок показав, що такою пільгою користуються зовсім не ті, хто насамперед потребує транспорту, а спритні ділки. Вони створили черги на кордоні, завозячи автівки автовозами, причому це – досить дорогі автівки. Тобто ці авто не поїдуть на фронт, а хтось намагатиметься на них заробити, не сплачуючи державі ні копійки. Тому цей експеримент планують завершити.

Крім того, Данило Гетманцев назвав і ще одну причину, чому треба завершити таку пільгу. “Наші сусіди, які нам зараз дуже багато допомагають, бачать ці черги з дорогих автівок, які прямують до кордону України. Вони задаються питанням: а чому ми повинні віддавати останнє, допомагати, коли вони під час війни купують тисячами коштовні автівки, замість допомоги своїй країні? І вони праві у цьому питанні. Тому пільгу з нульового розмитнення ми будемо відміняти. Вона себе вичерпала.” – повідомив голова комітету Верховної Ради.

Нагадаємо, що з’явився і перелік осіб, які завезли найбільшу кількість дорогих автівок в Україну, користуючись нульовим розмитненням, а також перелік цих автівок.

Хто і скільки завіз авто без мита

admin

Наверх