Готуємо автомобіль до зими. Поради від OPET > Gercek Tesisat

Готуємо автомобіль до зими. Поради від OPET

Система охолодження двигуна
Визначити температуру замерзання антифризу доволі просто, на будь-якому професійному автосервісі – майстер СТО може скористатися рефрактометром та спрогнозувати температуру початку кристалізації антифризу. Проте прилад не дає інформації щодо ступеня спрацювання присадок охолоджуючої рідини.

Превентивна заміна антифризу, наприклад на високоякісний Opet Extended Life Antifreeze забезпечує триваліший захист двигуна у найширшому діапазоні робочих температур, та належне функціонування системи обігріву салону. Антифризи Opet

Система мащення двигуна
Разом з оцінкою стану, доливкою чи заміною охолоджуючої рідини, доцільно виконати заміну моторної оливи, бажано за плюсових температур навколишнього середовища, оскільки так краще видаляється відпрацьований мастильний матеріал та залишкові забруднення. Ще одним аргументом для заміни моторної оливи восени – заливка, на зиму, оливи меншої в’язкості, якщо це допустимо автовиробником. Особливо актуальною малов’язка олива є для автомобілів з великим напрацюванням акумуляторної батареї (АКБ) та малим її залишковим ресурсом, це полегшить пуск двигуна за низьких температур. Моторні оливи Opet

Трансмісійна система автомобіля
Надзвичайно чутливими до низьких температур є блоки мехатроніка та актуатори автоматичних коробок перемикання передач (АКПП), які працюють з трансмісійною оливою. Широкий вибір високоякісних олив ATF разом із частковою або повною заміною забезпечують швидке та чітке перемикання передач за холодного пуску. Полегшенню перемикання передач у механічних КПП також сприяє заміна відповідної трансмісійної оливи для МКПП, перелік яких доповнює великий асортимент мастильних матеріалів Opet для роздавальних коробок та диференціалів.

Гальмівна система автомобіля
Однією з найважливіших, з точки зору безпеки, експлуатаційних рідин автомобіля, що потребують чіткого контролю та вчасної заміни, це гальмівні рідини.

Властивості до накопичення вологи гальмівними рідинами є невід’ємними, а найкращою профілактикою – превентивна її заміна. Наявність вологи у гальмівній рідині знижує не лише її температуру кипіння, але й збільшує ризик утворення «парових пробок» та спричиняє «провал» педалі, а також створює передумови для утворення льодових корків та відмову роботи систем. Висока концентрація вологи в гальмівній рідині призводить до зниження ефективності роботи гальмівної системи та механізму зчеплення – це створює ризики для безпеки дорожнього руху. Гальмівна рідина Opet HBF DOT 4 є сумісною з класами DOT 3, DOT 4 та DOT 5.1 і є універсальним продуктом для місцевих умов експлуатації легкових автомобілів.

З питань придбання моторних олив, та для отримання сезонних пропозицій, звертайтесь до представників та партнерів дистриб’юторської мережі Opet.

Технічні консультації та фахову підтримку надає офіційний імпортер – ТОВ «Фукс Мастила Україна».

Долучайтеся до сторінки Opet у Facebook, щоб отримувати завжди актуальну інформацію та фахові консультації спеціалістів.

admin

Наверх