Головні тренди розвитку вантажного автотранспорту. Підсумки виставки IAA 2022 у Гановері > Gercek Tesisat

Головні тренди розвитку вантажного автотранспорту. Підсумки виставки IAA 2022 у Гановері

За цей час світ настільки змінився, що було просто не впізнати головних гравців. Ще б пак. Наприклад, на стенді Volvo Trucks не було жодной дизельної моделі, а головні прем’єри виставки – були сплош електровантажівки.

І якщо у минулі роки електровантажівки пропонували тільки для міських перевезень, то цього разу електрофікація зайшла потужно вже у регіональні, і навіть у дальні маршрути. Саме для них і були головні прем’єри. Їх можна переглянути у цьому відеосюжеті.

Але електрифікація буде входити в світ вантажівок потужно, але поступово. Підсумовуючи виступи керівників головних компаній можна констатувати, що до 2030 року 50% вантажівок вже будуть на електротязі, а до 2050 року електрика, разом з іншими технологіями мають фактично витистути ДВС з конвейерів. Такі плани. Але ДВС ще поживе.І саме тому, головну нагороду Truck of the Year 2023 отримали саме дизельні вантажівки DAF XD. До речі, DAF став два роки подряд володарем цыэъ престижноъ нагороди. Минулого року ъъ отримало сымейство DAF XF, XF+, XG. Які ще прем’єри були на стенді DAF – дивіться у цьому відео:

MAN презентував передсерійну версію MAN eTruck. Цей електричний тягач має пробіг 600-800 км на одному заряді і несе на собі ще й рішення по індивідуалізації. Перші 200 машин мають бути виготовлені вже на початку 2024 року. Їх будуть виробляти на тому ж конвейері, де й дизельні вантажівки, та поступово збільшуватимуть їх кількість. Але це ще не всі новації, більш детально дивіться у відео:

Scania також презентувала електричний тягач, та шасі для широкого кола різної спецтехніки. Але у Scania продовжують дослідження і у царині дизельних вантажівок. Важливе досягнення – це нове покоління Scania Super, яке ще більш ефективне і економічне. Подробиці – дивіться у цьому відео:

IVECO також головними прем’єрами зробила електричну серію вантажівок. Вже починається прийом замовлені на новий европейський тягач Nikola, який має дві версії з пробігом 500 та 800 км на одному заряді. Крім того, IVECO продовжує розвивати і газову тему і запропонувала удосконалені тягачі з CNG та LNG.

А от у Ford Trucks також була електрична прем’єра – e-Truck. Його пропонували вже у комунальному виконанні, для роботи у містах. Разом з ним дебютувала і нова зовнішність вантажівок від Ford trucks. Подробиці – у цьому відео:

Якщо у інших виробників на стендах ще можна було знайти дизельні або газові вантажівки, то Volvo Trucks взагалі вирішила цього разу не показувати авто з ДВС – тільки електричні. Тому є своє пояснення, бо Volvo зараз єдиний виробник, який має електричні вантажівки у всіх без винятку сегментах, навіть у будівельному. Подальші плани у Volvo просто грандіозні. На виставці було заявлено, що Volvo має посісти 60% ринку електричних вантажівок.

Ось такими були підсумки цьогорічного Гановеру. Але багато новинок було й у виробників причепної техніки, підйомного обладнання, та інших. Про це дивіться у нашому сюжеті.

Гановер – не головна виставка по автобусній тематиці, але автобуси тут завжди є присутніми. Тим паче, що цього року тут був нагороджений титулом Bus of the year 2023 електричний MAN Lion`s City E. Але досить потужний десант у Гановер привезли турецькі виробникі. Що вони пропонували – дивіться у цьому сюжеті.

admin

Наверх