В 2023 році китайські авто займуть щонайменше 50% авторинку росії > Gercek Tesisat

В 2023 році китайські авто займуть щонайменше 50% авторинку росії

Директор з продажу продуктів автолізингу “ВТБ Лізинг” Артем Кисельов повідомив, що минулої осені автомобільні бренди з Європи, США та Японії практично розпродали всі свої машини, що зберігалися на складах. У зв’язку з цим російський ринок заполонили транспортні засоби китайських компаній, частка угод з лізингу з якими «ВТБ» зросла вп’ятеро.

Крім того, на асортимент вплинула і заборона на ввезення в Росію преміальних автомобілів дорожча за 50 000 євро. У зв’язку з санкціями частка дорогих легковиків у 2022 році скоротилася з 20% до 11%. В даний час найпопулярнішим брендом у цій категорії є Mercedes-Benz, який перехопив пальму первісна у BMW. Подібна тенденція може призвести до того, що вже наступного року кожен другий автомобіль у Росії буде китайського виробництва.

Напередодні керівник АвтоВАЗу заявив, що в Росії необхідно розробити правила регулювання ринку через масове поширення китайських автомобілів. Максим Соколов назвав екпансію марок із Піднебесної «викликом для російського автомобілебудування».

На авторинку РФ Із 60 брендів залишилось 14, 11 з них – китайські

admin

Наверх