В Україні під час війни не контролюють якість палива на АЗС > Gercek Tesisat

В Україні під час війни не контролюють якість палива на АЗС

У відомстві керуються постановою уряду про воєнний стан. З 24 лютого контроль якості палива не проводиться у регіонах, де проводяться активні бойові дії, а з 13 березня перевірки повністю припинено на всій території України.

“Відбір зразків нехарчової продукції не проводився і здійснюватиметься після припинення військового стану в Україні”, – повідомили у Держекоінспекції.

В свою чергу, у 1 кварталі нинішнього року Держекоінспекція зібрала понад мільйон гривень штрафів за неякісне паливо, проте наразі перевірки АЗС припинено. В інспекції розповіли, що у січні-березні провели 113 перевірок, за результатами яких прийнято 148 рішень щодо застосування обмежувальних (коригувальних) заходів щодо усунення формальної невідповідності. Усього виписано штрафів на суму 1 241 000 гривень.

У разі дефіциту палива випадки реалізації неякісного палива стають дедалі частішими. За словами аналітика “Консалтингової групи А-95” Сергія Куюна, такий бензин виготовляють у кустарних умовах із використанням зневодненого спирту.

В Україні зявиться бензин з Німеччини та LPG зі США

admin

Наверх