В Україні збільшилась пропускна здатність оформлення зерновозів через кордон > Gercek Tesisat

В Україні збільшилась пропускна здатність оформлення зерновозів через кордон

За місяць роботи модернізованого в межах проєкту “Відкритий кордон” пункту пропуску “Краківець-Корчова” Львівської митниці спостерігається відчутне збільшення пропускної спроможності у напрямку виїзду з України – майже на 50%. При цьому пропуск зерновозів вдалося збільшити на 87% у порівнянні з місяцем роботи п/п до модернізації.

Так, від 20 червня через пункт пропуску “Краківець-Корчова” виїхало майже 11 тис. транспортних засобів, показник вантажообігу в напрямку вивезення склав понад 157 тис. тонн, з яких – понад 14 тис. тонн зерна.

В Україні збільшилась пропускна здатність оформлення зерновозів через кордон - зерновоз

Збільшенню пропускної спроможності посприяло, зокрема, збільшення кількості смуг з 4-ох до 10-ти з розділенням потоків легкового і вантажного транспорту.

Вищі показники пропускної спроможності спостерігаються і у напрямку ввезення в Україну.

Нагадаємо, що проєкт “Відкритий кордон” започаткований в рамках домовленостей Президентів України та Польщі про максимальне усунення бар’єрів при перетині кордону. Для цього планується у декілька етапів реконструювати існуючі пункти пропуску, побудувати нові пункти та запровадити спільний митно-прикордонний контроль з державами-сусідами на західному кордоні.

Битва зерновозів: Чи зможе Україна вивезти на експорт власне зерно за новими напрямками

admin

Наверх