В Україні відновили вже 50 пошкоджених під час війни мостів > Gercek Tesisat

В Україні відновили вже 50 пошкоджених під час війни мостів

“У Сумській області транспорт поїхав по відбудованому мосту в Конотопському районі. Разом з Державною спеціальною службою транспорту “Укравтодор” з’єднав за допомогою відбудови кілька районів прикордонної області”, – зазначив він.

За словами Івко, міст став 50-ю штучною спорудою, через яку від початку повномасштабного російського вторгнення “Укравтодору” вдалося відновити рух.

“Десь ми зводили об’їзний шлях, а подекуди – тимчасові переправи. Та стратегічні об’єкти, де рух вантажного транспорту надзвичайно важливий для життєдіяльності країни і немає альтернативи, відбудовуємо повністю. Таким був міст на Конотопщині. Відтепер до людей почнуть курсувати автобуси, а урожай фермери зможуть швидко довезти до місць зберігання та переробки”, – додав заступник ​​голови “Укравтодору”.

Держагентство автодоріг України працює зокрема на деокупованих територіях Київської, Чернігівської, Сумської, Харківської, Житомирської та Миколаївської областей.

Від початку війни 15 областей України зазнали інфраструктурних руйнувань, росія завдала дорожній галузі збитків на 958 мільярдів гривень. Пошкоджено та знищено майже 25 тисяч кілометрів доріг та 311 штучних споруд.

В Україні знищено 20% доріг

admin

Наверх