В Україну поставлять 26 високопрохідних вантажівок Rheinmetall > Gercek Tesisat

В Україну поставлять 26 високопрохідних вантажівок Rheinmetall

Вартість замовлення не називається, але зазначається, що вона становить «десятки мільйонів євро».

Сімейство автомобілів HX, що виготовляються компанією Rheinmetall MAN Military Vehicles, є одним із найпоширеніших серед військових вантажівок. Зараз у всьому світі експлуатується понад 15 тисяч таких автомобілів. Вони характеризуються максимальною довговічністю, мобільністю, простотою використання та модульністю, що фактично виділяє їх у власний клас.

Rheinmetall вже бере участь у кількох програмах допомоги України. Так, у 2023 році за підтримки уряду Німеччини дочірня компанія Rheinmetall – Zeppelin Mobile Systeme GmbH поставить в Україну польовий госпіталь «під ключ».

В Україну поставлять 26 високопрохідних вантажівок Rheinmetall - Rheinmetall

Крім того, Rheinmetall бере участь у кількох операціях «кільцевих обмінів» (Ringtausch), – програми, розробленої урядом Німеччини для підтримки українських військових зусиль у співпраці з сусідніми європейськими країнами та країнами-партнерами НАТО. В рамках цієї програми країни-учасниці передають Україні важку техніку радянських часів, зокрема танки та БМП, отримуючи в обмін системи західного виробництва.

Як повідомлялося, зараз Rheinmetall постачає різні бойові машини з резервів компанії, включно з танками Leopard 2 A4 і бойовими машинами піхоти Marder, до Чехії, Словаччини та Греції. Крім того, до Словенії постачаються вантажівки HX 8×8 того ж типу, що зараз отримує Україна.

Німеччина передала Україні два найефективніших аеродромних пожежних автомобіля

admin

Наверх