В Узбекистані розпочався серійний випуск кросовера Chevrolet Tracker > Gercek Tesisat

В Узбекистані розпочався серійний випуск кросовера Chevrolet Tracker

18 липня з конвеєра заводу компанії UzAuto Motors в Асаці в Андижанській області зійшов перший автомобіль Chevrolet Tracker 2023 модельного року, повідомляє кореспондент «Газети.uz».

“Вперше на території Узбекистану почалося виробництво повного циклу нового класу автомобілів – кросоверів”, – заявила компанія у своєму прес-релізі.

Chevrolet Tracker нового покоління надійшов у продаж в Узбекистані у січні 2021 року. Машина завозилася із Китаю. У грудні минулого року в Асаці було випущено першу тестову версію автомобіля.

В Узбекистані розпочався серійний випуск кросовера Chevrolet Tracker - Chevrolet

На першому етапі Tracker вироблятиметься у трьох основних комплектаціях: LS, LT та Premier.

Після Китаю і Бразилії Узбекистан став третьою країною, яка запустила виробництво Tracker — кросовера, що найбільше продається в Бразилії, Мексиці і на Філіппінах, зазначили в компанії.

Виробництво налагоджено на платформі GM GEM (General Motors Global Emerging Markets), що зажадало великих інвестицій у модернізацію автозаводу в Асаці, і виробничих потужностей локальних партнерів-постачальників. Загальний обсяг капіталовкладень оцінюється більш ніж у 620 млн. доларів.

Поточна виробнича потужність платформи складає 80 тисяч автомобілів Tracker на рік. До кінця поточного року планується випустити 25 тисяч машин цієї моделі.

Виробництво одного автомобіля Tracker займає в середньому три дні. Рівень локалізації комплектуючих складає 48-50%.

«Під час реалізації проекту на Асакінському заводі було освоєно такі нові технології, як лазерне та плазмове зварювання, лазерний вимір кузова, а також проведено масштабні роботи з модернізації виробничих процесів заводу та всіх постачальників комплектуючих», — зазначили в компанії.

Узбецькі Chevrolet також залишають російський авторинок

admin

Наверх