В Узбекистані налагодять випуск автомобілів ще одного бренда > Gercek Tesisat

В Узбекистані налагодять випуск автомобілів ще одного бренда


Китайська компанія BYD готується вперше налагодити виробництво за переділами КНР, причому відразу за методом повного циклу (CKD), що включає штампування, зварювання, фарбування і складання. Як майданчик китайці вибрали завод UzAuto в Узбекистані, де випускаються дешеві Chevrolet. Які моделі першими стануть на конвеєр, поки що до кінця не зрозуміло, проте термін старту пробних продажів вже позначений – четвертий квартал 2022 року.
Співпраця з BYD в UzAuto називають важливим кроком для автопрому та економіки країни загалом, і не сумніваються, що у них вистачить фахівців для освоєння нових технологій. До речі, генеральним директором UzAuto є Бу Андерссон, який обіймав посаду голови російського АвтоВАЗ до Максима Соколова.

В Узбекистані буде налагоджено виробництво автомобілів BYD за повним циклом — від штампування до збирання. Однак це лише перший етап: у майбутньому в країні збираються локалізувати випуск моторів, включаючи електричні, а також акумуляторні батареї.

В Узбекистані налагодять випуск автомобілів ще одного бренда - Узбекистан

Перші BYD узбецької збірки з’являться вже у четвертому кварталі 2022 року, і вони будуть адаптовані до місцевого ринку. Про модельний ряд поки нічого не повідомляється, але, як вважають «Китайські автомобілі», серед первістків можуть виявитися гібридні кросовери Song Plus DM-i та Song Pro DM-i, а також седан Destroyer 05.

Чи збирається BYD експортувати автомобілі з Узбекистану до Росії, поки що невідомо. Марка вже була представлена ​​на російському ринку, але у 2015 році продажі згорнули через недостатньо високий попит. Нинішнього року повідомлялося, що BYD може побудувати завод в Узбекистані. Зважаючи на все, китайський автогігант вирішив відкласти або зовсім відмовитися від цього плану, обравши готовий майданчик.

Також з’явилася інформація про те, що UzAuto припиняє виробництво дешевих Chevrolet Spark та Nexia R3. Але не для того, щоб звільнити всі виробничі потужності для «китайців»: невдовзі там мають налагодити складання моделей на новій архітектурі GM GEM – кросовера Chevrolet Tracker та седана Onix.

В Узбекистані розпочалося виробництво ще однієї моделі Chevrolet

admin

Наверх