В США закупили 100 пікапів для ЗСУ > Gercek Tesisat

В США закупили 100 пікапів для ЗСУ

Перші 14 авто уже прибули до України і у співпраці з Львівською обласною військовою адміністрацією сьогодні були передані військовим. Про це повідомила преслужба Help Heroes Of Ukraine.

“Наш фонд придбав 100 автомобілів типу пікап для потреб ЗСУ. Донати у фонд надходять з усієї північної Америки. Особливо хочу відзначити парафію храму святих Ольги та Володимира у Чикаго, яка влаштувала Ukrainіan Village Fest і зібрала 125 тисяч доларів. Це колосальна пожертва зі сторони парафії і саме ці кошти ми скерували на купівлю зимового одягу для наших захисників. Дуже вдячний Максиму Козицькому, який організував акцію “1000” автомобілів свободи”, в межах якої ми сьогодні передаємо ці авто” – розповів президент і засновник фонду Ігор Терлецький.

«Велике дякуємо всій українській діаспорі за цей внесок. Понад 10 тисяч захисників уже були повністю екіпіровані завдяки цьому фонду. Величезна кількість тепловізорів, квадрокоптерів, все йде на фронт», – додав голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

Загалом фонд придбав 100 автомобілів вартістю близько 1 млн доларів. Їх відправлятимуть поступово, адже автівки зі США в Україну доправляють спершу морем, а тоді і сушею – це триває до 4 тижнів.

“Їх упродовж чотирьох тижнів транспортують морем, а в Україні їх малюють та перевіряють на технічну справність. Особливістю цих автомобілів є покращена прохідність, можливість евакуації поранених з поля бою та виконання інших бойових завдань. Засоби пересування у час війни є надзвичайно важливим елементом проведення успішних бойових операцій. Дякуємо тим, хто донатить з території Сполучених Штатів Америки, адже ваш вклад допомагає нашим хлопцям на передовій гідно давати відсіч ворогу”, – сказав Володимир Заболотовський, директор представництва фонду Help Heroes Of Ukraine в Україні.

Для ЗСУ волонтери закупили ще 104 нові пікапи

admin

Наверх