Волонтери розповіли, яка саме техніка потрібна військовим і чому > Gercek Tesisat

Волонтери розповіли, яка саме техніка потрібна військовим і чому

Машина чудово працює і виконує завдання. Пікапи Ford використовують мобільні вогневі групи ППО, які з кулеметами та ПЗРК полюють на дрони і ракети. За програмою «Вартові неба» 19 таких машин патрулюють у центральній частині України і довкола Києва, три працюють на сході, десять – у дорозі до України».

5 тисяч автівок щомісяця – саме стільки машин передають ЗСУ волонтери. Чим інтенсивніші бої – тим більше потрібно автівок. ⠀

У запитах фронтових підрозділів буси і мінівени, позашляховики й кросовери. Інколи бійці-розвідники потребують невеликих універсалів, аби лишатися малопомітники у високій траві. ⠀

⠀ Найбільший же попит на фронті на пікапи та позашляховики. Ці машини високі та місткі, відтак здатні долати бездоріжжя і перевозити в багажному відсіку зброю та боєкомплект та ін.

⠀ ⠀

Ідеально, якщо машина броньована, має повний привід, раму та дизельний двигун. У військо централізовано постачають саме дизельне пальне.

⠀ ⠀ До переліку найпопулярніший фронтових автівок увійшли Toyota Hilux, Nissan Navara, Mitsubishi L200, Ford F-250.

⠀ ⠀

В зоні бойових дій пікапи використовують групи вогневої підтримки та штурмовики.

⠀ ⠀

Завдяки виcокій прохідності та великими розмірам використовують пікапи і для медичної евакуації. Один з волонтерів, який займається купівлею авто для ЗСУ, розповів, як класичний пікап пристосовують для потреб медиків: «Для цього салон з’єднується з багажником, над яким робиться навіс. У результаті виходить висока і довга машина, у яку вміщаються ноші».

⠀ ⠀

Аеророзвідка віддає перевагу рамним позашляховикам. Цим підрозділам так само важлива висока прохідність та надійність автівок.

⠀ ⠀ Підтримати проєкт постачання авто для ЗСУ

admin

Наверх